| 2018. augusztus. 6. | 1 perc olvasás

Megtisztult az Ikva-patak

III. fokú vízminőségvédelmi készültség volt az Ikva-pataknál. A szakemberek munkája eredményeként megszűnt a szennyezés utánpótlása, a patak vize letisztult és a szaghatás sem érzékelhető már az Ikván.


www.eduvizig.hu

Az Ikva-patak Sopron belterületi szakaszán a kialakult kedvezőtlen vízminőségi esemény miatt 2018. augusztus 1-én 13.00 órától fennálló III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültség keretében Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Hansági Szakaszmérnöksége feltárta a lokalizációs helyszíneket és homokzsákos mederelzárást épített ki a szennyezés továbbjutásának megakadályozására. Ezt követően a Soproni Vízmű Zrt. munkatársai a szennyezett vizet átszivattyúzták a közcsatornába és hígító vizet biztosítottak az Ikva-patakba. A védekezés eredményeként a szennyezés utánpótlása megszűnt, a víz letisztult és a szaghatás sem érzékelhető.  

A fentiekre való tekintettel további kárelhárítási tevékenységre nincs szükség, ezért az igazgatóság a III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültséget 2018.08.02-án 18:00-tól megszüntetette. 


www.eduvizig.hu

Legnépszerűbb cikkek