Megtisztultak a sétautak a Lőverekben

A Soproni Városszépítő Egyesület Heimler Károly Szakbizottsága szemétgyűjtési akciót szervezett péntek délután a Lőverek sétaútjai környékén. Az akcióban részt vettek önkormányzati képviselők, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője és a Soproni Tigrisek kosarasai is.

Több zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a Lővér körút környékén, és a Várisi Zenepavilont is rendbetették az önkéntesek, akik részt vettek a Soproni Városszépítő Egyesület által életre hívott szemétszedő akcióban péntek délután.
Az egyesületnek nem ez az első ilyen megmozdulása. Dr. Varga Mária, a szakbizottság elnöke elmondta, az elmúlt 4 évben többször hirdettek ehhez hasonló akciókat, azonban a Covid-19 járvány miatt szüneteltették az ilyen jellegű a tevékenységeket. – Nagyon szeretjük ezt a várost, így a korlátozások feloldásával az első dolgunk volt, hogy megtisztítsuk a környezetünket. Az erdő területét az erdészet munkatársai szép rendben tartották, de az utak melletti területeken nagyon sokan dobnak el csikkeket, szemetet – mondta el dr. Varga Mária.

Dr. Varga Mária
Dr. Varga Mária
Fotó: Fodor Regina

Az eseményre kilátogatott, és a szemétszedésből, tereprendezésből aktívan kivette a részét Juhász Adrienn és Abdai Zsolt önkormányzati képviselők, illetve Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is.

– Azt gondolom, ahhoz, hogy a legfiatalabbak vagy akár a felnőttek zöld szemlélete és a környezetért való felelősségvállalása kialakuljon, jók az ilyen összetartó, közösségi akciók. Ezért is nagyon örültem a kezdeményezésnek, és bízom abban, hogy a soproniak vigyáznak a környzetükre, hiszen egy csodás városban élünk – emelte ki az országgyűlési képviselő. 

A Soproni Tigrisek már évek óta a környezetet védő szemétszedési akciókat szervez, így amikor Varga Mária megkereste őket, nem volt kérdés, hogy az egyesület tagjai is beszállnak a munkába. – A fiúkat nemcsak sportra, hanem környezettudatos életre is neveljük. Minden ilyen kezdeményezéshez szívesen csatlakozunk, és ugyan ma évzárók, osztálykirándulások is voltak, mégis jó páran eljöttek az edzők és a sportolók közül is – mondta el Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek elnöke.

A Soproni Városszépítő Egyesület és a Soproni Tigrisek is több szemétszedési akciót terveznek a jövőben. Ezeken az eseményeken minden olyan embert szívesen látnak, akik szeretnének tenni a környezetükért. 

Legnépszerűbb cikkek