| 2020. január. 18. | 2 perc olvasás

Megtöltötték az aerobicosok a GYIK Rendezvényházat

5. alkalommal rendezték meg a Mega Aerobic Napot Sopronban a GYIK Rendezvényházban. A szinte az egész szombati napot felölelő program ezúttal is változatos, szórakoztató sportolási lehetőséget nyújtott azoknak, akik szerint fontos az egészséges életmód.

Már kora délelőtt több tucatnyian aerobicoztak a GYIK Rendezvényházban. A sportolni vágyók ugyan különböző felszerelésben és célokkal érkeztek, de egytől-egyig azt vallották: az aerobic fontos részét képezi az életüknek. - Én 10 évvel ezelőtt kezdtem el aktívan sportolni – tudtuk meg Sándor Zsuzsitól. - Akkor jelentős túlsúllyal küzdöttem és úgy döntöttem, hogy változtatnom kell az életemen. Mostanában már hetente legalább háromszor, de inkább négyszer megyek az edzésekre – fejtette ki.

Sándor Zsuzsi
Sándor Zsuzsi
fotó: Griechisch Tamás

A szervezők tapasztalatai szerint a rendezvény népszerűsége annak köszönhető, hogy az aerobic sokoldalú és egészséges, mindemellett pedig szórakoztatót is. - Ez egy kiváló szabadidősport – szögezte le Árki Henriett aerobic edző, szervező. - Amikor az ember felnő, sok esetben keres magának valamilyen szórakoztató sportolási lehetőséget. És itt megtalálhatja a kedvenc edzőjét, vagy egy olyan mozgásformát, amelyet folyamatosan tud gyakorolni. Ezzel pedig rengeteget tesz az egészségéért – emelte ki.  

A minden korosztályból érkező sportolni vágyók kitartóan teljesítették Árki Henriett és társai utasításait. Ehhez kiváló aláfestést nyújtottak a pörgős ritmusú dalok.

Árki Henriett (balra) aerobic edző, szervező
Árki Henriett (balra) aerobic edző, szervező
fotó: Griechisch Tamás

A program során Sopron önkormányzata nevében Csiszár Szabolcs üdvözölte a résztvevőket. Az alpolgármester kiemelte: az ilyen, sportot és közösséget összekötő rendezvények fontosak az egyének és a város számára is. - A mai világban az élsporton túl a szabadidősport felé is nyitni kell – hangsúlyozta az alpolgármester. - Az aerobic pedig olyan mozgásforma, amely segítségével viszonylag könnyű munkával nagyon komoly eredményeket lehet elérni. Sopron különösen jó helyzetben van ilyen tekintetben, hiszen kiváló aerobic edzőkkel büszkélkedhet – világított rá.

Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere
Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere
fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény keretében az érdeklődők a sporttal kapcsolatos kiegészítőket is megtekinthettek és kipróbálhattak – például funkcionális ruházatokat, vagy egészséges élelmiszereket.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek