| 2019. augusztus. 24. | 1 perc olvasás

Megtöltötték harmóniával a Várkerületet

Különleges látvány fogadta azokat, akik szombat délelőtt a Várkerületen jártak: a Mária-szobornál rengetegen gyakorolták egy különleges, harmonikus mozgásforma lépéseit: az idén 25 éves Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság ismét grandiózus nyílt napot tartott Sopronban.

- Fantasztikus látvány, ahogy ennyi ember együtt mozog harmonikusan – emelte ki a rendezvény kapcsán mondott beszédében Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő. - Azt gondolom, hogy aki erre jár és megpihen itt kicsit, olyan nyugalmat tapasztal, hogy már nem is akar továbbmenni. Mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki ezt a különleges és hasznos mozgásformát, amely sok más sportággal karöltve elérhető városunkban is – fűzte hozzá.

- Minden évben legalább egyszer összegyűlünk itt, Sopronban is és tartunk egy szabadtéri bemutatót – tudtuk meg Sági Évától, a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság soproni edzőjétől. - Ennek során szeretnénk felhívni a figyelmet a mozgásforma jelentőségére, egészségre gyakorolt hatására. Idén a 108 lépéses Taoista Tai-Chi sorozatot mutatjuk be – emelte ki az edző.

Az edzőtől megtudtuk: különleges év ez a magyarországi társaság életében, ugyanis az idén ünnepli a 25. születésnapját. - A negyed évszázad alatt sikerült 5 városban megszerettetnünk ezt a mozgásformát, így ott vagyunk már Budapesten, Egerben, Győrben, Fertőszentmiklósban és természetesen Sopronban is. Városunk kitüntetett szerepet élvez a Taoista Tai Chi országos életében, ugyanis Sopronban 18 éve vagyunk aktívak és az itteni csapatnak mintegy 120 aktív tagja van – hívta fel a figyelmet.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek