| 2020. július. 21. | 1 perc olvasás

Megtörtént a soproni motoros polgárőr szolgálat első sikeres bevetése!

Mindössze két nappal az után, hogy megállapodás született a motoros polgárőr - motoros rendőr közös szolgálatok bevezetéséről a megyében, a soproni motoros polgárőrök máris sikeres elfogást hajtottak végre - tudtuk meg az egyesület közleményéből.

A Facebook-bejegyzésben leírták: a Soproni Polgárőr Egyesület, Országos Polgárőr Szövetség Motoros Tagozat tagjai, Dezső Géza polgárőr és Tabi Sándor rendőr-polgárőr július 12-én, vasárnap közös rendőr-polgárőr motoros szolgálatot láttak el Sopron területén. Délelőtt 11 órakor lakossági bejelentés érkezett, miszerint gyanús egyének mozgását látták országhatár menti területen. A motoros járőrpár elindult a bejelentett helyszín felé, a kerékpárúton való megközelítéssel, majd a Hubertus kilátónál megtalálta és ellenőrizte a két gyanús egyént. Megállapítást nyert, hogy illegális illetőségű, leendő illegális határátlépőkről volt szó, akik ellen a szükséges rendőri intézkedés megtörtént.

A közleményben arra is rávilágítottak: "történt ez 2 nappal az után, hogy pénteken, Győrben, a Megyei Rendőrfőkapitányságon megállapodás született a motoros polgárőr - motoros rendőr közös szolgálatok bevezetéséről a megyében. Jelen esetben is látható, hogy a motorosok olyan területet is meg tudnak közelíteni gyorsan, ahol személygépkocsis forgalom nem lehetséges. Ez is bizonyítja a motoros segítők szükségességét."

Bortókép forrása: Soproni Polgárőr Egyesület

Legnépszerűbb cikkek