| 2023. május. 8. | 1 perc olvasás

Megújul a 8518-as jelű, Fertőendréd-Sopron összekötő út egy szakasza

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Győr-Moson-Sopron vármegyében a TOP-1.3.1-16-GM1-2021-00002 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Győr-Moson-Sopron megyében III.” című projektet. A projekt részeként megújul a 8518-as jelű, Fertőendréd-Sopron összekötő út 0,9 kilométeres szakasza. A projektet a társaság bruttó 1,801 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 0,9 kilométeren újul meg a 8518-as jelű út 7+547 és 8+430 kilométerszelvények közötti szakasza. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 120 napot vesz igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-16 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően pedig kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ-táblák cseréjére, illetve új tartós burkolati jelek festésére is.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Legnépszerűbb cikkek