| 2020. április. 29. | 1 perc olvasás

Megújul a Dózsa György Utcai Óvoda

A magyar kormány és az önkormányzat által biztosított forrásokból közel 45 millió forintból újul meg a Dózsa György Utcai Tagóvoda, mely nagyban hozzájárul az idejáró gyermekek még színvonalasabb neveltetéséhez – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Dr. Farkas Ciprián polgármester.

- Az óvodák és bölcsődék fejlesztése fontos célkitűzés mind a kormány, mind pedig a soproni önkormányzat számára, hiszen ezáltal korszerű intézményekben, jó körülmények között nevelkedhetnek gyermekeink - emelte ki dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. - Ennek megfelelően az elmúlt években számos felújítás és fejlesztés történt, ez alól pedig a Dózsa György Utcai Tagóvoda sem jelenthet kivételt, hiszen népszerű intézménynek számít a családok körében, ami gyermekek létszámában is megmutatkozik – fűzte hozzá.

A sajtótájékoztató elhangzott: a fejlesztés közel 45 millió forintból valósul meg, melyhez Magyarország Kormánya 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt, mintegy 15 millió forintot pedig az önkormányzat biztosít. A felújítás keretében fűtéskorszerűsítésre kerül sor, mely a fenntartási költségek csökkentéséhez is hozzájárul. Ezen felül az óvoda körülményeinek javítása érdekében vizesblokk felújításra, belső festésre, nyílászáró felújításra, a csoportszobák padlóburkolatának felújítására, az udvari terasz burkolatának és előtetőjének cseréjére is sor kerül.

A felújítás eredményeképpen az év végére már modernebb körülmények várják a gyermekeket, a szülőket és nem utolsó sorban az itt dolgozó pedagógusokat és óvodai személyzetet.

A sajtóeseményen Dr. Farkas Ciprián polgármester mellett Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Magas Ádám önkormányzati képviselő is részt vett.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek