| 2020. május. 7. | 2 perc olvasás

Megújul a Fertőd és Pomogy közötti kerékpárút

Felújítják a Fertőd és Pomogy közötti kerékpárutat 6,4 kilométer hosszan, 2,2 méter szélességben. A szakasz több mint 300 millió forintból válik nemzetközi szinten is kiváló minőségű útvonallá. A várhatóan június végére befejeződő projektet csütörtökön mutatták be, sajtótájékoztató keretében.

A rendezvényen elhangzott: az érintett kerékpárút szakasz a 2000-es évek elején épült, és mára használhatatlanná vált. Egy körülbelül 1000 méteres részét 2014-ben meg tudták újítani – most azonban egy sokkal jelentősebb felújításra kerül sor. Ez Fertőd szempontjából azért is fontos, mert a város és térsége idegenforgalmának egy jelentős szegmense a kerékpáros turistákból tevődik össze.

- Azt gondolom, hogy a kerékpár a legalkalmasabb eszköz a Fertő-táj megismerésére – emelte ki Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere. - Ezt a turisták is így érzik, mert évről-évre növekszik a biciklin kirándulók száma Fertődön. Nemrégiben körülkerékpározhatóvá vált a Fertő tó, és most ez a fejlesztés is jelentős fejezete a térség turisztikai és közösségi életének – fejtette ki.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere és Pap Gyula, Sarród polgármestere (balról)
Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere és Pap Gyula, Sarród polgármestere (balról)
fotó: Griechisch Tamás

A beruházás nem csak Fertőd, hanem a környékén lévő Sarród számára is jelentős – a kerékpárút ugyanis elhalad a közigazgatásilag a községhez tartozó Nyárliget település mellett. - A felújítás az egész régió hasznára válik – szögezte le Pap Gyula, Sarród polgármestere. - Ugyanis ezáltal emelt színvonalon tudják a turisták és a helyi lakosok igénybe venni ezt a szakaszt. Fontos nekünk, hogy a beruházás révén a településünkhöz tartozó Nyárliget lakosai könnyebben tudnak eljutni Fertődre és a sarródi központra is könnyebben tudnak bemenni – részletezte.


fotó: Griechisch Tamás

A projektbemutató keretében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: a komoly volumenű felújítás kezdődik, amelyet a térség nagyon rég óta várt. - Több mint 300 millió forintból, 6,4 kilométer hosszan és 2,2 méter szélesen újul meg a Fertőd és a Pomogy közötti kerékpárút szakasz. - hívta fel erre a figyelmet. - Ez egy óriási jelentőségű felújítás, például azért, mert aki ebből az irányból érkezik kerékpárral Ausztriából Magyarországra, ez lesz az első benyomás, amely éri hazánkkal kapcsolatban. Így érkezik meg Eszterházára is, ahol számos turisztikai attrakció várja. Örülök annak, hogy összefogással, a helyiek segítségével és a kormány támogatásával megvalósulhat ez a projekt – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

A beruházás várhatóan június végével fejeződik be. Az érintett településeken élők bíznak abban, hogy az új típusú koronavírus-járvány végével sokan veszik majd igénybe ezt a szakaszt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek