| 2021. július. 6. | 2 perc olvasás

Megújul a harkai iskola

Mintegy 1,35 milliárd forintos kormányzati támogatásból újul meg a harkai Pantzer Gertrud Általános Iskola. A beruházás keretében az oktatási intézmény egy új épületszárnnyal, illetve modern tornateremmel is bővül.

A harkai Pantzer Gertrud Általános Iskola több mint 100 éves múltra tekint vissza. Az iskola épületét az 1890-es években szentelték fel. Azóta a település lélekszáma növekedett, már elérte a 2500 főt, így időszerűvé vált a község általános iskolájának felújítása, bővítése. - A korábbi épület már nem felelt meg a mai kor technikai kihívásainak, és nem rendelkezett olyan helységgel, ahol testnevelésórákat lehetett volna tartani.  Ez a beruházás nem csak a jelenlegi iskolának a megújulását jelenti, egy új épületszárny, illetve egy korszerű sportcsarnok is épülni fog a meglévő épület mögött – részletezte Duschanek Péter, Harka polgármestere. 


fotó: Griechisch Tamás

A beruházás 1,35 milliárd forintos kormányzati forrásból valósul meg. A munkálatok egy hónapja kezdődtek meg, a kivitelező kicsivel több mint 400 napos határidővel vállalta a beruházást. Ez azt jelenti, hogy a tervek szerint 2022 őszén kezdődő tanévet már az új iskolában fogják tudni elkezdeni a gyerekek. Az építkezés ideje alatt, egy éven keresztül a 8 évfolyamot két részre bontják: az első és második osztály helyben marad, az evangélikus és katolikus plébániának egy-egy átalakított termében folytatják tanulmányaikat, a többi hat osztály a tankerület szervezésében Sopronban, az erdei iskolában kapott helyet, őket oda autóbuszokkal fogják szállítani. 


fotó: Griechisch Tamás

Az építkezés bejárásán részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott, ez egy szükséges és hatalmas jelentőségű felújítás. - Azt gondolom, hogy mindannyiunk számára a gyermekek a legfontosabbak, és a beruházás által a harkai és a térségen élő gyermekek megváltozott és modern körülmények között tudnak majd tanulni és sportolni. Köszönöm a magyar kormánynak, hogy ezt lehetővé teszi, és az itt élő családok álma megvalósul az intézményfelújítással – emelte ki.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek