Megújul a járda a IV. László király utcában

A korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzat idén is jelentős forrásokat - mintegy másfél milliárd forintot - biztosít a város járdáinak és útjainak rendbetételére. A polgárok igényeinek megfelelően a város több pontján is zajlanak jelenleg útfejlesztések, járdafelújítások és parkolóbővítéssel kapcsolatos beruházások. Most a IV. László király utcában a járda újul meg a páros oldalon mintegy 800 méteren.

Pénteken tartott sajtótájékoztatót a beruházások újabb helyszínén, a IV. László király utcában dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője és dr. Simon István alpolgármester.

Soproni Horváth József utcától a Márcfalvi utcáig, mintegy 800 méteren újul meg a járda a IV. László király utcában, amely várhatóan október közepére készül el.


fotó:Griechisch Tamás

fotó:Griechisch Tamás

- Ismét egy komoly előrehaladásról adhatunk számot, mondta el dr. Simon István alpolgármester a tájékoztató elején, és hozzátette: a Jereván út- és járdafelújítási programja tovább folytatódik a tél elmúltával, a Makó utcával.

- A soproni polgároknak folyamatosan az a kérése, hogy a közlekedési infrastruktúrát fejlesszük; ide tartozik az utak, a járdák felújítása, a kerékpárutak és a parkolókapacitás bővítése is. Ennek a kérésnek teszünk eleget, hiszen látható, hogy az elmúlt időszakban a városi úthálózat minőségi fejlődésen ment keresztül több helyszínen, például a Lőverekben, vagy a Fapiac és a Híd utcában is. A Virágvölgyi úton, az Ibolya úton, a Király Jenő utcában és a Winkler úton járda- és útfelújtás, a csapadékelvezetés korszerűsítése zajlik. Emellett a Jereván városrész területén további fontos beruházások is folyamatban vannak. A Határőr utca hamarosan teljes hosszában megújul, továbbá az önkormányzat 40 új parkoló létrehozásával segíti az ottlakók életét - ismertette a dr. Farkas Ciprián polgármester.


fotó:Griechisch Tamás

fotó:Griechisch Tamás

- Mindeközben zajlik az M85-ös autóút építése, amely elér az osztrák határig, ahol összekapcsolódik az északnyugati elkerülő úttal, így képezve egy elkerülő gyűrűt Sopron köré a 2024-es évben. Ez tovább enyhíti a városon áthaladó teher-és agglomerációs forgalmat is -tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

- A Jereván-lakótelep egy intenzíven fejlődő városrész; a mostani beruházás is része annak a mintegy másfél milliárd forintos keretnek, melyet az önkormányzat idén az utak és járdák rendbetételére fordít- hangsúlyozta Csiszár Szabolcs alpolgármester.


fotó:Griechisch Tamás

- Büszkék vagyunk arra, hogy a Jereván lakótelepen - a gyönyörű zöld területtől kezdve, a játszótereken át - szinte minden megtalálható. Közösségi tereket hoztunk létre, kerékpárút épült, ami alternatív közlekedési lehetőséget biztosít az embereknek a környezetbarát szemlélet jegyében. Az intézményekben: iskolákban bölcsődékben, óvodákban is jelentős fejlesztések valósultak meg, energetikai korszerűsítés történt. Építettünk egy új kutyafuttatót a kutyabarátok nagy örömére - összegezte az alpolgármester, majd hozzátette: „A körzet képviselőjeként ígérhetem, hogy a jövőben is minden részletre figyelni fogunk annak érdekében, hogy az itt élők számára még jobbá, még élhetőbbé tegyük a területet.”


fotó:Griechisch Tamás

fotó:Griechisch Tamás

fotó:Griechisch Tamás

fotó:Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek