| 2017. február. 17. | 1 perc olvasás

Megújul a kollégium Sopronban

A diákok is részt vesznek a Ferenczy János utcai épület megszépítésében.

Új bútorok, hűtők, számítógépek, teljes külső szigetelés – a Soproni Szakképzési Centrumhoz tartozó egykori lánykollégium Ferenczy János utcai épülete tetőtől talpig megújul.

Jelentős, mintegy 120 millió forintos felújítási program zajlik a szakképzési centrum Ferenczy János utcai kollégiumában. A 200 férőhelyes épület külső nyílászáróit már kicserélték. A szakemberek jelenleg a homlokzat szigetelésén dolgoznak. Emellett a tetőn napelemeket is elhelyeznek. A zöldülő, ezáltal környezettudatosan működő kollégium saját maga fedezheti a működéshez szükséges villamos energia egy részét. Ezáltal csökken a működtetés költsége is. A munkálatokkal várhatóan a nyár elején végeznek, a beruházás teljes összegét pályázati forrásból teremtette elő a Soproni Szakképzési Centrum.

A Ferenczy János utcai kollégium
A Ferenczy János utcai kollégium
fotó: Soproni Téma

– A kollégiumot tavaly augusztusban vette át a szakképzési centrum – mondta el Králik Tibor, a négy soproni szakképző iskolát is magában foglaló intézmény főigazgatója. – Az épület belsejének felújítását a centrum saját költségén, közel harmincötmillió forintból kezdtük el. Ennek keretében bútorokat, járófelületeket cseréltünk ki, továbbá korszerű hűtőket is beszereztünk. A szakmát tanuló diákjaink is besegítettek a munkába: a leendő festők például a szekrényeket festették le. Az informatikára is odafigyeltünk, így a jelenleg százhatvan kollégista új számítógépeket használhat.

Az igazgatótól megtudtuk, az épület villamoshálózata is felújításra vár. Erre a célra még keresik a forrásokat a szükséges előkészületeket azonban már megtették. – Bízunk abban, hogy rövidesen kívül-belül teljesen megújul a kollégium – zárta a főigazgató.

Legnépszerűbb cikkek