Megújul a Rákosi út

Júliusban kezdődik a Rákosi út csatornarekonstrukciója – hangzott el ma a munkaterület kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Közel 200 millió forintból újul meg a szennyvíz-, csapadékvíz-, valamint a vízvezeték hálózat.

Jelentős beruházás előtt áll a Soproni Vízmű és az önkormányzat, a Rákosi úton korszerűsítik a csatornahálózatokat és felújítják a bekötéseket is. A kivitelező ma „megkapta a munkaterületet”, de fizikális értelemben a kivitelezés július 9-én kezdődik és várhatóan novemberig tart majd – mondta el a helyszínen dr. Fodor Tamás polgármester.

A munkálatok nagyságrendjét jól mutatják a számok is: 518 méter szennyvíz-, 499 méter vízvezeték- és 20 méter csapadékvíz gerinchálózat épül majd. A csatornaépítés miatt néhány napra teljes szélességében le kell majd zárni a Híd utcát is. A kivitelezés megkezdése előtt az önkormányzat tájékoztatást ad majd a forgalomkorlátozásokról.

Péli Nikoletta, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a korábbi rendszer túlterhelt volt, emiatt sok káreset történt magántulajdonokban. – Nagyobb esőzésekkor a víz a pincéket, garázsokat is elöntötte, nem kevés bosszúságot okozva az ott élőknek. Ez a probléma a beruházást követően megoldódik. A csatornaépítést követően 3600 m² útburkolat és 1000 m² járdaburkolat újul majd meg, amely az ott élők és az arra közlekedők számára egyaránt további jó hír – tette hozzá a képviselő.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek