| 2020. május. 21. | 2 perc olvasás

Megújul a Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola kollégiuma!

Az Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületeiben az elmúlt időszakban jelentős felújítások történtek, amelyek a kollégiumban most tovább folytatódnak. Ennek keretében közel 400 millió forintos pályázati pénzből megtörténik a Lackner Kristóf utcai épület teljes körű energetikai felújítása.

Már gőzerővel folyik a kollégium energetikai felújítása. Ennek jegyében először lekerülnek a régi, már elavult fűtőtestek a helyükről, és a közeljövőben felkerülnek majd az új berendezések. Mindez része a kollégium teljes körű energetikai felújításának, amelynek köszönhetően sokkal korszerűbbé, és energiatakarékosabbá válik az épület.

- A KEHOP-5.2.2-es kormányzati forrásra épülő beruházás során 397 millió forintot költhetünk az intézmény kollégiumának energetikai felújítására – emelte ki Hoczek László József, a Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója. - A projekt elsődleges célja, hogy megteremtsük a XXI. századi követelményeknek megfelelő komfortot a diákoknak. Így olyan környezetbe kerülnek a tanulóink, amely méltó a megújuló agrárszakképzés intézményhálózatához. Rendkívül fontos az is, hogy a beruházásnak köszönhetően jelentős mennyiségű költséget tudunk ezzel megspórolni, ugyanis ezáltal körülbelül 30 %-kal csökkenni fog az intézmény fűtésszámlája – hívta fel erre is a figyelmet.

(balról) Csók István és Hoczek László József
(balról) Csók István és Hoczek László József

Mint az intézmény igazgatója kiemelte: a különböző munkafolyamatok párhuzamosan zajlanak a most kezdődő beruházás során, hiszen a nyári időszakban zavartalanabbul folyhat a munka a kollégiumban. Ehhez sikerült megfelelő referenciával rendelkező partnereket találni. - A kivitelezés során kicseréljük a régi, gerébtokos nyílászárókat új konstrukciójúakra. Ez körülbelül 208 darab nyílászárót jelent – tudtuk meg Csók Istvántól, a UcooL Kft. vállalkozási igazgatójától. - Ezen kívül az egész épületben korszerűsítjük az épületgépészeti, fűtési hálózatot. Ennek során több mint 6 kilométer vezetéket fogunk beépíteni 420 darab radiátorral karöltve. A rendszer fűtését pedig egy 1 megawattos kazán fogja ellátni – fejtette ki.

A mostani beruházás folytatása egy előzőleg megkezdett korszerűsítésnek, így válik majd teljes körűvé a felújítás. - Egy szintén KEHOP-os beruházás során 138 millió forintból az intézmény nyílászáróinak egy részét sikerült felújítanunk, ennek a pályázatnak azonban volt egy plafonja – emelte ki Hoczek László József. - Az épület hatalmas mérete révén reménytelen volt, hogy a maximális összegből kivitelezzük a teljes korszerűsítést. Ezt követően az Agrárminisztérium jelentős közbenjárásával sikerült ebbe az új projektbe is beszállnia az intézményünknek. A beruházás teljes mértékben állami támogatásból valósul meg – részletezte.

A tervek szerint szeptemberre megtörténik a teljes melegvíz hálózat felújítása, az ablakok cseréje, októberre pedig befejeződik teljeskörűen a beruházás.

Legnépszerűbb cikkek