| 2017. szeptember. 13. | 1 perc olvasás

Megújul a Szent Mihály temető kőkerítése

A Szent Mihály temető a Soproni Városplébánia kezelésében áll, amely az üzemeltetési feladatok mellett a temető épületeinek, építményeinek jó karbantartási feladatainak ellátását is jelenti. Ebbe a körbe tartozik a sírkert kőkerítése is, amelynek felújítási munkálatai a befejező szakaszához értek.

Horváth Imre városplébánostól megtudtuk, hogy az állagmegóvó munkálatok még 2015-ben kezdődtek meg, amely idén ért a III. ütemhez, amely egyben a felújítás befejező szakasza. 

A jelentős és egyben látványos beruházást az indokolta, hogy a fertőrákosi durva mészkő anyagú építőkövek gyors pusztulásnak indultak az elkerülő út kialakítását követően. Az autóforgalom okozta környezeti terhelés felgyorsította a kövek állagának romlását. A tervek szerint a teljes kerítés szakasz még a tél beállta előtt megújul, amely így még szebb és méltóbb környezeteben tudja majd fogadni a sírkert látógatóit.

A kiviteli munkák költségvállalásában a Városplébánia mellett Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata is szerepet vállalt, amely beruházás már most is igen látványos. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek