| 2021. március. 11. | 1 perc olvasás

Megújul a Természetjáró applikáció

A Magyar Természetjáró Szövetség népszerű, ingyenes túraapplikációja, a Természetjáró április második felében egy frissítéssel teljesen megújul – olvasható a szövetség közleményében.

A kirándulókat több mint 740 magyarországi túraötlettel, kétezer látnivaló ismertetőjével, sok száz szállásajánlattal, valamint az egész világon használható túratervezővel kiszolgáló Természetjáró appot két és fél évvel ezelőtti megjelenése óta több mint 255 ezren töltötték le. Az alkalmazás új verziója az eddiginél is modernebb felhasználói felületet, gördülékenyebb működést és kibővített funkcionalitást ígér. A digitális turistatérkép jobban olvasható lesz, a túrákat szűrhetjük táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint, és az offline mód használata is egyszerűsödni fog. Az útvonalrögzítés pontossága javul, a terepi navigációt továbbfejlesztették. Az appban is elérhetővé válik az egyik népszerű szolgáltatás, a "3D-repülés", amellyel virtuálisan akár már otthon bejárhatjuk a túrák útvonalát, áttekintve közben a terepet oly módon, mintha repülnénk felette. Megújul a mostantól "Skyline" néven elérhető, kiterjesztett valóság-alapú csúcskereső is.

A fejlesztők arra kérnek mindenkit, hogy ha még nem hoztak létre maguknak felhasználói fiókot az appban, mindenképpen regisztráljanak a frissítés előtt legkésőbb április közepéig, és jelentkezzenek be a Közösség menüpont alatt, különben elveszítik a saját tartalmaikat az átállás során.

 

Borítókép forrása: pixabay

Legnépszerűbb cikkek