| 2019. augusztus. 30. | 2 perc olvasás

Megújul az ágfalvi bekötőút

Megújul az ágfalvi bekötőút. A beruházás mindegy 353 millió forintból valósul meg. A több, mint 2 km-es útszakasz felújítása a Magyar Falu Program első ütemében valósul meg.

Megkezdődött a kivitelezés a Sopront Ágfalvával összekötő úton. A szakemberek a projekt során a szükséges helyeken új alapréteget alakítanak ki, a teherbírását vesztett felületeken a rossz burkolatot elbontják, és új teherbíró pályaszerkezetet építenek be. A pályaszerkezet cseréket követően kiegyenlítő réteg beépítésével, a meglévő burkolat egyenetlenségeit szüntetik meg, majd erre a felületre új kopóréteg kerül.

-  A beruházás hosszú távon szolgálja és biztosítja majd az itt élők biztonságosabb közlekedését - mondta Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője. - Ez több mint két km-es útszakasz, melynek fejlesztése mindenki számára egy nagyon nagy előrelépés lesz, hiszen sokan használják: sokan járnak itt munkába és sokan laknak Ágfalván. A beruházás a Magyar Falu Program első ütemében indulhatott el. A megyében elsőként ezt az utat újítják fel. Az összetett országos falufejlesztési program célja, hogy megállítsa a falvak elnéptelenedését. Ez a cél térségünkben is nagyon fontos-tette hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

A pénteki sajtótájékoztatón Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok elmondta: folyamatosak az útfelújítási munkálatok Sopronban és környékén.- Köszönjük a magyar kormánynak azokat a forrásokat, amiket az utak megújítására fordít. A szentmargitbányai út is kivitelezés alatt van, és elkészülte után az ingázók kényelmét fogja szolgálni. Hamarosan megkezdődik a Sopron és Harka közti útszakasz fejlesztése is, az M85-ös pedig napról-napra közelít a városhoz és 2020 év végére bekapcsolja Sopront az országos gyorsforgalmi útházlózatba- emelte ki Dr. Farkas Ciprián.


fotó: Griechisch Tamás

Pék Zsuzsanna, Ágfalva polgármestere az eseményen kiemelte: az elmúlt években sok súlyos baleset történt ezen a szakaszon, ezért elengedhetetlen volt a felújítása.

A Sopront Ágfalvával összekötő utat az ívekben és kanyarokban kiszélesítik, a szélesítéseknél útalapot is építenek a kivitelezők. A szakemberek elvégzik az út menti területeken az egyéb munkálatokat is, például az árkok tisztítását, új közlekedési táblákat helyeznek ki, valamint a vízelvezetést is helyreállítják. A kivitelezőnek mintegy 3,5 hónapja van arra, hogy a felújítási munkákat elvégezze, általában félpályás korlátozás mellett.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek