Megújul és díszkivilágítást kap az óratorony a soproni vasútállomásnál

Teljesen megújul a soproni vasútállomás egyik jelképe, az óratorony. A munkálatok keretében új homlokzatburkolatot és vezérelhető díszkivilágítást kap a létesítmény. A felújítás idejére átmenetileg nem lesz használható a torony mellett található kerékpártároló.

A soproni állomásépületnél található óratorony 1977 óta mutatja a pontos időt az utasoknak. A városkép szempontjából is kiemelkedő jelentőségű építmény teljes külső felújításáról döntött a közelmúltban GYSEV Zrt. A vasúttársaság szakembereinek vezetésével március elejétől indul a kivitelezés. Ennek keretében a két tornyot önállóan, teljes magasságig fel fogják állványozni.

A felújítás során teljes egészében kicserélik a toronytestek homlokzatburkolatát, amely a jelenleginél nagyobb felületű, hosszanti elemekből áll majd, ugyanakkor az óratorony színe nem változik. Különlegesség, hogy a létesítmény megvilágításáról egy távvezérelhető, több szín vetítésére alkalmas fényrendszer gondoskodik majd.  

„Vasúttársaságunk célja, hogy a szolgáltatási színvonalat folyamatosan javítsa, ennek a folyamatnak részeként évről-évre végzünk felújítási munkálatokat az állomásépületeinken. A soproni óratorony a megépítése óta nem esett át komolyabb átépítésen, időszerű volt a burkolat cseréje. A különleges fényrendszer pedig egyedi látványt nyújt majd az állomásra érkezőknek” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A kivitelezési munkálatok várhatóan március elején kezdődnek, és mintegy három hónapig tartanak. A munkavégzés az utasforgalmat nem érinti, ugyanakkor az óratorony lábánál kialakított kerékpártárolót ideiglenesen nem lehet majd használni. A biciklitárolót február közepétől fokozatosan kiürítik, a kerékpár támasztó korlátokat a felújítás idejére eltávolítják. A kerékpárok tárolására ebben az időszakban az Arany János utcai P+R parkoló mellett található fedett kerékpár tárolóban lesz lehetőség.

Az akadálymentes közlekedés a munkálatok idejére is biztosított lesz, a kerekesszékkel érkezők ideiglenes útvonalat használhatnak, amelyre táblák hívják fel az érintettek figyelmét.

Felvételek forrása: GYSEV Zrt.

Legnépszerűbb cikkek