| 2017. november. 18. | 1 perc olvasás

Megújulhat a Beledi Általános Iskola

Kormányzati forrásból 140 millió forint áll rendelkezésre a Beledi Általános Iskola felújítására. A fejlesztés érinti, mind az alsó-, mind a felső tagozatos épületet ezáltal emelkedik az iskola által nyújtott szolgáltatások minősége.

A Soproni Tankerületi Központhoz tartozó beledi oktatási intézmény központi szerepet játszik a kistérségben. Beiskolázási körzetébe tartoznak Beled városán kívül Dénesfa, Edve, Gyóró, Rábakecöl, Répceszemere és Vásárosfalu települések. Az oktatási intézmény két épületben, egymástól kb. 300 méterre működik. A tanulók együttes létszáma meghaladja a 250 főt.

Az alsó tagozatos épület 1929-ben épült, azóta jelentős felújítás, korszerűsítés nem történt, csak a tetőszerkezet felújítása, a nyílászárók cseréje valósult meg. A belső tér korszerűsítése ez idáig elmaradt.

A felső tagozatos épületet 1981-ben épült, azóta csak részleges nyílászáró csere történt. A lapos tetős épület minden esősebb időszakban beázik. Az eredeti villamoshálózat nem alkalmas a mostani informatikai eszközök zavartalan működtetéséhez. Az iskola közvetlen szomszédságában 1987-ben tornacsarnokot építettek, az udvaron pedig egy bitumenes kézilabda-, kosárlabda- és futópályát alakítottak ki.

Gyopáros Alpár, a körzet országgyűlési képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hiszen Beleden az elmúlt időszakban több fontos fejlesztést is végre tudtak hajtani ezáltal erősítve a város microtérségben betöltött szerepét. Ebbe a sorba illeszkedik az általános iskola felújítása is.

Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója részletezte a beruházást, melynek köszönhetően az alsó tagozatos épületben lecserélik a parkettát és a járófelületet, korszerűsítik a vizesblokkokat, megújul a tanári szoba valamint az összes tanterem és a folyosó. A felső tagozatos épületen megújul a tetőzet, korszerűsödik és bővül a villamoshálózat, megújul a sportudvar, cserélik a vizesblokkokat, korszerűsödik a fűtési rendszer, új festést kap valamennyi tanterem, tanári szoba és a folyosó.

A fejlesztés előkészítése már megkezdődött, jelenleg a közbeszerzés kiírásához szükséges dokumentációt állítják össze.

Legnépszerűbb cikkek