| 2016. május. 18. | 1 perc olvasás

Megújulhatnak a Várkerületi épületek

Sopron önkormányzata pályázati felhívást tett közzé a Várkerületi üzletek, boltok szolgáltató egységek külső felújítására. A Vissza nem térítendő támogatás segítségével tovább szépülhet belvárosunk.

A Várkerület értékmegőrző megújítása kapcsán meghirdetett korábbi program is nagy érdeklődést váltott ki a vállalkozók körében, ám most a kedvezőbb feltételeknek köszönhetően várhatóan még többen élnek majd a lehetőséggel.

Megújulhatnak a Várkerületi épületek.
Megújulhatnak a Várkerületi épületek.
Fotó: Szeniczei Patrik

A pályázat kiírása kapcsán dr. Simon István alpolgármester és Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke tartott sajtótájékoztatót.

- Bővítettük a kedvezményt, növeltük a támogatási összeget, emellett nem csak az üzletek, de az épületek teljes homlokzata is megújulhat – mondta dr. Simon István, hozzátéve: - A polgári kurázsi, szemlélet elengedhetetlen eleme, hogy ki-ki a saját ingatlanát is rendben tartsa, szépítse. Ehhez járul most hozzá az önkormányzat vissza nem térítendő támogatás formájában.

Mágel Ágost elnök kiemelte, hogy a pályázati kiírás alapján nem csak a vállalkozók, hanem az egész társasház is részese lehet a pályázatnak, így kölcsönösen segítheti az egyik a másik megújítását.

A pályázati kiírás elérhető ide kattintva.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek