| 2020. szeptember. 18. | 2 perc olvasás

Megújulnak az utak, járdák és parkolóbővítés is megvalósul a város három pontján

Nagyszabású út, és járdafelújítási, valamint parkolóbővítési program zajlik Sopron több pontján. A lakossági igényeket felmérve a Jereván lakótelepen a Határőr utcában, valamint az Ibolya úton és a Király Jenő utcában, egyenként 100 millió forintos nagyságrendben valósulnak meg munkálatok. Az önkormányzat által indén indított útfelújítási programban mintegy másfél milliárd forint értékben zajlanak beruházások városszerte.

A városvezetés a választási kampányban, és azt megelőzően is számos beszélgetést folytatott a soproni polgárokkal azzal kapcsolatban, hogy ők mit tartanak fontosnak a város fejlesztése szempontjából. Akkor nagyon sokszor szóba került a közlekedés, infrastruktúra és a parkolókapacitás bővítése.

–  A város több pontján zajlanak most ezek a fejlesztések, hiszen a Jereván lakótelepen megújul a Határőr utca teljes hosszában és 40 új parkolót alakítanak ki. A Király Jenő utcában, valamint az Ibolya úton is a lakóövezetbe eső úthálózat megújul, új parkolókkal. A városba bevezető utak is megújultak, és az M85-ös útról is szólnunk kell, amely még idén bekapcsolja városunkat a hazai gyorsforgalmi úthálózatba – mondta Dr. Farkas Ciprián Sopron polgármestere. 

A fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón Dr. Simon István alpolgármester elmondta:  a Jereván lakótelepen a tavalyi évben számos utca megújult, ezt a munkát folytatják tovább. Az idén indított útfelújítási programban városszerte másfél milliárd forint értékben újulnak meg utak. A kivitelezőt arra kérték, hogy a munkát a lehető leghamarabb végezzék el, hogy a lakók nyugalmát ne zavarják a szükségesnél jobban.

A fejlesztések kapcsán tanúsított együttműködésért a lakóknak, képviselőtársainak és a város vezetésének Tóth Éva a részönkormányzat elnöke mondott köszönetet, majd kiemelte: A Jereván lakótelep a megépítése óta nem volt olyan rendezett és szép, mint most, az elmúlt 10 év fejlesztéseinek köszönhetően. - Természetesen nem csak a rendezettség, nem csak a szépség a fontos az itt élőknek, hanem az élhetőség is, hiszen nagyon sokan élnek itt kis területen. A lakótelep élhetőségének az egyik fő kérdése mindig is a parkolás volt; a parkolóhely szám, illetve természetesen a járdák, utak állapota, és a zöld területek rendezettsége - részletezte Tóth Éva - Ezért nagy öröm, hogy most, a jereváni útfelújítások sorában végre sor kerülhetett a Határőr utca teljes felújítására, és ebben még nagyobb öröm, hogy itt sikerül mintegy 40 parkolót kialakítani- tette hozzá.

A munkálatokat az Ibolya útnál Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke, önkormányzati képviselő ismertette. A lakóövezetben azon túl, hogy megújulnak a játszóterek az alsó parkolóban parkolóbővítés is megvalósul. – Korábban itt egy árok volt, amiben nagyobb esők után sem volt víz soha. Ezért mondtam azt, hogy töltsük fel az árkot, és létesítsünk új, ferde parkolókat a helyén – részletezte Mágel Ágost.

Szintén régóta várt fejlesztés történik a Király Jenő utcában. – Hála az önkormányzat elkötelezettségének, megújul az útburkolat mind a járdán, mind a parkolókban. A már felújított játszótér mellett ez volt a legfontosabb a környékben lakók számára. – emelte ki Juhász Adrienn, önkormányzati képviselő.

A beruházásokra azért is volt szükség, mivel az útfelületek régiek, elhasználódtak, és már nem felelnek meg a jelenlegi igénybevételnek. A munkálatok a tervek szerint ősszel lezárulnak ezeken a helyszíneken.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek