Megújult a 70 éves harkai óvoda

Mintegy 100 millió forintból kibővítették és megújították a 70 éves harkai óvodát. A Sopron szomszédságában található település intézményében 100 gyermek napközbeni ellátásáról gondoskodnak. Az óvoda idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, melyről egy kiállítással és egy kiadvánnyal emlékeztek meg.

A most befejeződött felújítást követően, már zavartalanul folyhat a nevelési munka a harkai óvodában. Több éves kivitelezési időszak után, minden a helyére került.

Az év végére több mint 100 gyermek jár majd hozzánk - modta portálunknak Némethiné Oláh Etelka, a Kerekerdő Óvoda Harka  vezetője - Négy csoportban vannak a gyerekek elhelyezve és 17-en dolgoznak az intézményben.

Még pénteken ünnepség keretében adták át a Kerekerdő Óvodát. Az eseményen jelen volt Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője is, aki örömét fejezte ki, hogy annyi gyermek lakik Harkán, hogy nagyobb óvodára volt szükség. A képviselő így fogalmazott: a teljes költségvetést egy 84 millió Ft-os kormányzati támogatás alapozta meg, és ehhez tette hozzá a település a saját önrészét ami körülbelül egy 20 millió Ft-os összeget tett ki. Ez nagyon komoly beruházásnak tekinthető a település életében.

Az átadáson Szabó Károly, Harka polgármestere mindenkinek megköszönte az áldozatos munkáját, hogy a település óvodája nagyobb és modernebb lett.

A Kerekerdő Óvoda elődjét 70 éve alapították, ebből az alkalomból kiállítást és retro játékokból egy összeállítás alakítottak ki az intézményben. A jubileum alkalmából egy kötet készült, mely az óvoda történetét öleli fel.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője
Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője
Szabó Károly, Harka polgármestere
Szabó Károly, Harka polgármestere

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek