| 2020. június. 17. | 2 perc olvasás

Megújult a 84-es főút Újkér és Nemeskér közötti szakasza

Teljesen megújult 2, 6 kilométeren a 84-es főút egy szakasza. Az Újkértől a Nemeskéri lehajtóig terjedő felújítás háromszáz millió forintos kormányzati forrásból valósult meg.

A 2, 6 kilométeres útszakaszon az elöregedett kopóréteget lemarták és egy új öt-nyolc centiméter vastagságú kötőréteg, illetve egy négy centiméter vastagságú kopóréteg épült, emellett pedig a meglévő vízelvezető árkokat is felújították. Stabilizált padka készült, és a buszöblöket átépítették: teherbíró burkolatot kaptak, valamint a burkolati jelek és a jelzőtáblák is megújultak.


fotó: Griechisch Tamás

A fejlesztést szerdán adták át hivatalos keretek között a helyszínen.

- Elkötelezettek vagyunk annak érdekében, hogy a térségben élő emberek közlekedése biztonságosabb, gyorsabb és hatékonyabb legyen- mondta az átadáson Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. - Ennek érdekében már évek óta zajlik egy útfelújítási program, aminek legkomolyabb eleme, az M85-ös gyorsforgalmi út fejlesztése, de az olyan útszakaszokat is érinti, mint a Sopron-Balf, Sopron-Harka és Sopron - Ágfalva összekötő utak. A 84-es út egy szakasza most 300 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg, és ugyanennyiből fog folytatódni a megújítása a következő ütemben, ami Újkér belterületétől a csepregi lehajtóig terjed majd-tette hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen Szabó Csaba, a Magyar Közút Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága fejlesztési osztályvezetője ismertette a technikai részleteket. Joóné Nagy Csilla, Nemeskér polgármestere kiemelte: az elmúlt 50 év legfontosabb beruházása valósult meg az útszakaszon, ahol biztonságosabb lett a közlekedés.

Sulyok Balázs József, Újkér polgármestere pedig a következő szakasz jelentőségéről beszélt, ami a település belterületét érinti és vonzóbb képet nyújt majd az áthaladók és az ott élők számára.

Sulyok Balázs József, Újkér polgármestere (a képen balra)
Sulyok Balázs József, Újkér polgármestere (a képen balra)
fotó: Griechisch Tamás

A következő útfelújítás kezdete az előirányzott ütemterv szerint jövő év tavaszára várható.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek