Megújult a Csengery utca a körforgalom és a vasúti felüljáró között

Megújult Sopronban a Csengery utca 450 méteres szakasza a Kőszegi út és a vasúti felüljáró között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A munkálatok során a burkolat teljes rekonstrukcióján túl a kiemelt szegélyek, autóbusz megállóhelyek és a forgalomtechnikai jelzések is megújultak. A beruházás hazai forrásból, bruttó 168 millió forintból valósul meg.

A Csengery utca Kőszegi út és a vasúti felüljáró közötti szakasza jelentős szerepet tölt be a város közlekedési hálózatában, emiatt rendkívül nagy forgalom bonyolódik a szakaszon, naponta közel 18.000 jármű veszi igénybe az útvonalat. Ezen az útszakaszon a forgalom 1995-ben indulhatott meg. 

A kivitelező a tervezettnél két héttel korábban végzett a felújítási munkálatokkal. A 168 millió forintos beruházásnak köszönhetően a Kőszegi úti körforgalomnál kedvezőbb körülmények várják a közlekedőket. Ezekben a napokban utolsó munkafázisként a burkolati jelek festése zajlik.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője a műszaki átadáson méltatta az elmúlt hetek megfeszített útfelújítási munkálatait.

- Köszönet minden soproninak azért, hogy ebben a nyári időszakban a fejlesztéssel összefüggő közlekedési nehézségeket tolerálták. A körforgalom és a vasúti felüljáró közötti útszakasz nagyon forgalmas, a fejlesztésére pedig már szükség volt, hiszen naponta 18 ezer autó közlekedik erre és az útburkolat állapota nem volt megfelelő. Új aszfaltot kapott az út, szegélykővel, megerősítéssel, kialakították a buszöblöket és új közlekedési táblákat is kihelyeznek a szakaszon. Köszönet Sopron város vezetésének, hogy a fejlesztés mellett döntött, ami a magyar kormány 168 millió forintos támogatásából valósulhatott meg-emelte ki a Barcza Attila.

A beruházásra nagy szükség volt Juhász Adrienn, a választókerület önkormányzati képviselője szerint is, hiszen nem csak a környéken lakóknak fontos, de a város közlekedésében is kiemelt szerepet játszik. A képviselő megköszönte a közvetlen közelben lakók türelmét, és a nagy melegben is a felújításon dolgozó szakemberek munkáját.

Legnépszerűbb cikkek