| 2017. szeptember. 13. | 1 perc olvasás

Megújult a Hermann Alice óvoda!

A közelmúltban fejeződött be a Hermann Alice óvoda felújítása, ahol jelentős, 122 millió forint értékű energetikai fejlesztés valósult meg.

Az önkormányzati tulajdonú Hermann Alice Óvodát az 1980-as évek elején építették, amelynek a műszaki állapota az évtizedek alatt leromlott, így szükségessé vált a megvalósult fejlesztés. A munkálatok a közelmúltban fejeződtek be, a  hivatalos átadására pedig szerda délelőtt került sor. A sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, hogy a fejlesztés célja az elavult homlokzati héjburok és a fűtés korszerűsítése volt, illetve az épület akadálymentesítése. 

A részletekre kitérve a polgármester hangsúlyozta, hogy a beruházás során az összes homlokzati nyílászárót korszerű bukó-nyíló ablakra cserélték, illetve a homlokzat hőszigetelése mellett a tető hőszigetelést és vízszigetelést is kapott. A fűtéskorszerűsítés során a régi elöregedett kazánok helyére kondenzációs gázkazánok kerültek, amelyhez szorosan kapcsolódik az is, hogy radiátorcserék is megvalósultak az épületben a termosztatikus szelep cserék mellett.

A projektarányos akadálymentesítés érdekében az egyik lépcsőházat egy rámpával is megközelíthetővé tették, amely lehetővé teszi az intézmény kerekesszékkel való megközelítését is.  A megvalósult óvodafejlesztés nagyban javítja az épület állagát, és nem mellékesen az üzemeltetési költségét is jelentősen csökkenti. - tette hozzá Dr. Fodor Tamás. 

Az óvoda vezetője Nádasné Erdei Andrea elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy immár egy megújult épületben fogadhatják az aprónépet. A beruházás egy jelentős mérföldkőnek számít a óvoda életében, ami nem csak az ott dolgozók és a gyerekek tetszését nyerte el, hanem a szülők körében is nagy örömet okoz. Köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak a megvalósult fejlesztésekért, amely nem csak szebbé és korszerűbbé varázsolta az épületet hanem annak műkődését is gazdaságosabbá tette. 

Az épület bejárása előtt az óvodások egy kis műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek, amellyel nagy sikert arattak.

Az épület bejárásán Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Simon István alpolgármester és Barcza Attila önkormányzati képviselő, városi tanácsnok a kivitelezők társaságában tekintette meg a megújult intézményt.


fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek