| 2021. május. 21. | 2 perc olvasás

Megújult a hidegvízvölgyi Roth turistaház

A létesítmény 12 fő számára nyújt jövőbeli szállást és nyugodt kikapcsolódási lehetőséget. A fejlesztést az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatta.

A Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési program keretében újította fel a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a Soproni-hegységben elhelyezkedő erdei szállást.

Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy
„A járvány lecsengésével, egyre nagyobb az esély, hogy a turizmus is újra tud indulni. Nagyon fontos, hogy mostanában a belföldi turizmus, az ökoturizmus és a természetjárás is felértékelődött. Ebbe a koncepcióba illik bele a Roth turistaház is, mely több mint 50 millió forintból újulhatott meg a soproni erdőségben. A 12 férőhelyes létesítmény várja az ide érkezőket, akik ebben a csodálatos környezetben szeretnének néhány napot eltölteni.”

Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője
Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője
Foto: Fodor Regina

Szentpéteri Sándor, erdőkért felelős helyettes államtitkár kiemelte:
„A magyar erdők látogatottsága, több mint 30%-al megnőtt a pandémiás időszakban. A magyar állami erdőgazdaságok mindig kélen jártak abban, hogy fejlesszék a turizmust, ezen belül is az erdei turizmust. Az utóbbi években jelentős összeget fordítottak kilátók, erdei utak, turistaházak létesítésére, felújítására. Több, mint 20 milliárd forintot fordítottunk fejlesztésekre, de úgy gondolom, hogy ezek mind az emberek javát szolgálják, hisz a természetjárás most még kedveltem kikapcsolódási forma lett.”

Szentpéteri Sándor, erdőkért felelős helyettes államtitkár
Szentpéteri Sándor, erdőkért felelős helyettes államtitkár
Foto: Fodor Regina

Dr. Sándor Gyula, vezérigazgató elmondta: „A projekt a Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési program finanszírozta és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. pedig kivitelezte a Soproni-hegységben elhelyezkedő erdei szállás felújítását. A turistaház 12 férőhelyes, akár kisebb csoport fogadására is alkalmas. Remek lehetőség olyanoknak, akik kicsit el akarnak vonulni az erdőbe piheni. „

Dr. Sándor Gyula, vezérigazgató, TAEG Zrt.
Dr. Sándor Gyula, vezérigazgató, TAEG Zrt.
Foto: Fodor Regina

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kihangsúlyozta: „ A kormány egy turista ház fejlesztési programot hirdetett meg, ahol az lenne a fontos, hogy az ország természeti értékeit előtérbe helyezve méltó körülmények között tudjuk fogadni az erdőbe érkező turistákat. 96 turistaház, zarándokház fejlesztése indult el 2018 óta és itt a soproni erdőségben egy csodálatos környezetben sikerült megvalósítani a TAEG Zrt, -vel közösen ennek a turistaháznak az újjáépítését.”

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos
Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos
Foto: Fodor Regina

A cél a természetjárás és a belföldi turizmus népszerűsítése minden korosztály körében. Ehhez a megújult a hidegvízvölgyi Roth turistaház tökletes helyszín. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek