Megújult a járda Harka főutcáján

Mintegy 250 méter hosszúságban újult meg a járda a harkai Nyéki utcában. A beruházás közel 4 millió forintos kormányzati támogatásból valósulhatott meg. Ezzel egy időben megkezdődött a Nyéki utca teljes útburkolatának felújítása is.

Egy 1960-as években épült járda újulhatott meg Harkán, mintegy 250 méter hosszúságban. A település önkormányzata két éve nyújtotta be pályázatát, a Nyéki u. 1-től 63-ig tartó szakasz járdafelújítására. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így a Magyar Falu Program keretén belül a község közel 4 millió forintot nyert el a járdaburkolat anyagköltségére, a szakemberek munkadíját az önkormányzat saját forrásból biztosította. – A projekt megvalósulásában hatalmas szerepet játszott az a helyi vállalkozói kör, akik gépeikkel, munkaeszközeikkel lehetővé tették, hogy ez a fejlesztés 10 nap alatt, zökkenőmentesen és költséghatékonyan elkészüljön – hangsúlyozta Duschanek Péter polgármester.


fotó: Griechisch Tamás

Az út átadásán részt vett a település korábbi polgármestere, Szabó Károly és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is, aki elmondta, hogy a Nyéki utca teljes útburkolatának felújítása is megkezdődött, másfél kilométer hosszúságú szakaszon, mintegy 270 millió forintos összköltségből. - Ezzel Harkának az utcaképe alapvetően meg fog változni, úgy gondolom, hogy a beruházás az itt élők életminőségét, illetve a határforgalmat és a közlekedés biztonságosabbá tételét is pozitívan fogja befolyásolni – fogalmazott az országgyűlési képviselő. 


fotó: Griechisch Tamás

A munkálatokat az Öreg-híd és a település vége közötti szakaszon kezdik, padkanyesés, árokigazítás után 5,5 méter szélességben egységes útalapszélesítés történik a szükséges helyeken. Ezután két réteg aszfaltot kap a jelenlegi burkolat, körülbelül 5-7 centiméteres szintemelkedés várható. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek