Megújult a Jereván lakótelepi "KÉK ÓVODA" !

  2017. június 23. - www.sopronmedia.hu

Az idei év tavaszán három soproni óvoda – a Hermann Alice óvoda, a Bánfalvi óvoda és a Jereváni „Kék” óvoda - felújítási munkái kezdődtek el mintegy 260 millió forintos összegben, melyek kiemelt célja az óvodai szolgáltatások minőségi fejlesztése.

Az önkormányzat mindhárom óvodában energetikai felújítást végez, valamint biztosítja az épület bejáratának és legalább egy mellékhelyiségének akadálymentes megközelíthetőségét. 

A felújítási munkálatok a terveknek megfelelően haladnak és péntek délelőtt a Jereván lakótelepi "KÉK ÓVODA" hivatalos átadása is megtörtént. 

A helyszínen Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Simon István alpolgármester, Tóth Éva, a Településrészi önkormányzat elnöke, Csiszár Ákos önkormányzati képviselő és Mágel Ágost a Városfejlesztési Bizottság elnöke a kivitelezők képviselőivel látogatták meg a megújult óvodát, ahol az elvégzett felújítási munkálatokról is tájékoztatták a sajtó képviselőit. 

A Trefort Téri Óvoda - Jereváni Kék Tagóvodában a kivitelezés során a homlokzatot hőszigetelték és nyílászárókat is cseréltek. Korszerűsítésre került a fűtés valamint a fejlesztés részeként a projektarányos akadálymentesítés is megvalósult.

A lapostetőn új hő- és vízszigetelés készült, így energetikailag ezzel ezzel az új beruházással a jereváni óvoda épülete teljesen megújult és sokak nagy örömére a szigetelés után a megmaradt a "névadó" kék színe is az épületnek.  

A Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodájának a felújítási költsége bruttó 59 millió Ft volt, ami teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. 

 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...