| 2021. augusztus. 9. | 1 perc olvasás

Megújult a kópházi millenniumi kettőskereszt

Támogatva a kópházi Egresits Viktor kezdeményezését, a Kópházáért Za Koljnof Egyesület kétkezi munkával és az anyagiak vállalásával újította fel a kópházi kegytemplom kertjében álló millenniumi kettőskeresztet.

- A közelgő nagy ünnepekhez – a Nagyboldogasszony-ünnephez és a Szent István-naphoz – méltó, a közösséget szolgáló tett ez, amelynek köszönhetően a megújult és megerősített kereszthez ezúttal egy Mária-szobrot helyeztek a kópházi fiatalok. A felújítás menetét a Kópházáért Za Koljnof Egyesület Firtl Mátyással, korábbi országgyűlési képviselővel is egyeztetve végezte, aki 2005-ben maga állíttatta a kettőskeresztet a Kegytemplom kertjébe a hitben fogant keresztény államiságunk szent jelképeként, egyben a tekintetet az égre emelő jelként. Akkor a képviselő maga, szintén saját kezűleg építette az akkor megszületőben lévő magyar nemzeti egységet erősítő jelként a hármashalmot is. Öt  évvel a millennium után Kópházának így lett millenniumi keresztje, amelynek mára már időszerűvé vált a felújítása – mondta el Nyúl István, a Kópházáért Za Koljnof Egyesület elnöke.
Hozzátette: Ugyanúgy üzenetértéke van annak is, hogy az emlékhely mai kópházi fiataloknak köszönhetően, a Szent István által ünneppé emelt Regnum Marianum és a keresztény magyar államiság ünnepe előtt újulhatott meg. 


Fotó: Kópházáért Za Koljnof Egyesület

Fotó: Kópházáért Za Koljnof Egyesület

Fotó: Kópházáért Za Koljnof Egyesület

Fotó: Kópházáért Za Koljnof Egyesület

Borítókép; Kópházáért Za Koljnof Egyesület 

Legnépszerűbb cikkek