| 2022. november. 25. | 2 perc olvasás

Megújult a kormányhivatal soproni épülete!

Ünnepélyesen átadták pénteken délelőtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal felújított soproni épületét. A Kiss János utca 4. szám alatti hivatal korszerűsítésének köszönhetően nőtt az épület energiahatékonysága, ami elősegíti az üzemeltetés gazdaságos fenntarthatóságát. A felújítás a magyar kormány támogatásával valósult meg.

Az épület felújítása a kormányhivatal saját, valamint 350 millió forint kormányzati forrásból valósult meg, összesen 376 millió forint értékben. A jelenlegi felújítás az épület külső és belső részeit is érintette: kedvezőbb munkakörnyezet, valamint új ügyfélterek jöttek létre.

fotó: Módos Máté 
fotó: Módos Máté 

Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára beszédében rávilágított: a felújítás eredményeként összességében egy hatékonyabb energiafelhasználású, környezetbarát épület áll a kormányhivatalba érkező ügyfelek, továbbá az ott dolgozók rendelkezésére.

fotó: Módos Máté 
Az épület korszerűsítése a gazdaságos, hosszú távú fenntarthatóságot alapozza meg. A Sopron, Kis János utca 4. szám alatti épület műemléki területen található létesítmény, ezért a fejlesztés során a műemléki értékek védelmét és az örökségvédelmi szempontokat is figyelembe kellett venni. Sopron egy dinamikusan fejlődő város, ahol az önkormányzat, a kormányhivatallal és a kormánnyal is kiváló kapcsolatot ápol, ami az elért eredményekben is megmutatkozik

– fűzte hozzá dr. György István.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: a soproniak, és a térségben élők is ezentúl komfortosabb, modernebb környezetben intézhetik ügyeiket.

 

A jelenlegi, mindeddig példátlan mértékű beruházás a létesítmény külső és belső részeit is és érintette, az energetikai szempontokat figyelembe véve. A fejlesztésnek köszönhetően, a többi között, a villamos- és informatikai hálózat felújítása, valamint az új napelemrendszer kiépítése is megtörtént. Az épület utcai homlokzata, a lépcsőház, valamint az ügyfélterekbe nyíló kétszárnyú lengőajtók és belső nyílászárók korszerűsítése az örökségvédelmi előírásoknak megfelelően valósult meg - tette hozzá Barcza Attila. 

fotó: Módos Máté 

Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal főispánja beszédében méltatta a beruházást kivitelező FÉSZ Zrt-t, hogy a háború okozta megnövekedett költségek mellett is tartani tudták a szerződésben fixált árakat.

fotó: Módos Máté 

A Kiss János utca 4. szám alatti hivatal 83 éve szolgálja a soproniakat és a környéken élőket. A városban a kormányhivatal összes épülete korszerű és felújított, mely egy rendkívül komoly eredmény – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

fotó: Módos Máté 

A Sopron, Kis János utca 4. szám alatti épület műemléki területen található létesítmény. Az irodaépületben a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya, Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya, Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya és a Soproni Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya működik. 

fotó: Módos Máté 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek