| 2021. augusztus. 27. | 1 perc olvasás

Megújult a SMAFC csapata!

Megvalósul végre az, ami régi vágy már a soproni férfi kosárlabdában: a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia, az SKC A csoportos felnőtt csapata és a másodosztályban szereplő egyetemi kosárcsapat között még szorosabb lett az együttműködés.

Magyarország legidősebb ma is működő sportegyesülete a Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club, azaz a SMAFC, aminek a Soproni Kosárlabda Clubbal és az utánpótlás-nevelésüket vállaló Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiával eddig is zökkenőmentes és szoros volt a kapcsolata. Ez az együttműködés azonban az idei bajnoki évtől hatványozódik. 


fotó: Tarnai László

- A megbeszéltek szerint ugyanis a SMAFC csapatában játszanak a rutinos játékosok mellett az akadémia legtehetségesebb növendékei, valamint a felnőtt A csoportos csapat fiataljai is - jelentette be Horváth József, a SMAFC elnöke, a sportiskola szakmai vezetője. Az egyetemi csapat vezetőedzője a sportiskolából ismert spanyol szakember, Carlos Vallejo Rocamora lesz, aki idén az Országos Junior Döntő 5. helyéig vezette a sportiskola U18-as csapatát. Másodedzőként pedig az a Farkas Dávid segíti munkáját, aki korábban már dolgozott az egyetemi csapatnál, ugyanakkor évek óta a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia munkatársa.

- Azért esett rájuk a választás, mert képzett és elkötelezett szakemberek, akik az előző versenyszezonban is bizonyítottak, ismerik a fiatalokat, s maguk is motiváltak - mondta el Horváth József.

A megújult SMAFC egyébként már a megállapodás szerint készül és dolgozik, a hétvégén pedig be is mutatkozik a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban 17 órakor. A Vetési Imre-emléktorna keretében megrendezett Mogyorósy Szilárd-emlékmérkőzésen a Körmend U20-as csapatát fogadják.

Mogyorósy Szilárd egykor a Körmend, majd a Sopron tehetséges kosarasa volt, aki huszonkilenc évesen tragikus balesetben vesztette életét: a szombathelyi reptéren 2004. október 4-én tandem siklóernyős repülés közben lezuhant...

 

borítókép: Tarnai László

Legnépszerűbb cikkek