| 1 perc olvasás

Megújult a Soproni Gyógyközpont fizioterápiás eszközparkja

Az Országos Kórházi Főigazgatóság sikeres pályázatának eredményeként a mozgásszervi rehabilitáció területét érintő fejlesztések valósultak meg országszerte. A projekt keretében új műszerekkel gazdagodott a Soproni Gyógyközpont fizioterápiás eszközparkja is.

A kórház Győri úti fizioterápiás szakrendelésére, a Várisi úti Rehabilitációs Intézetbe és a Balfi Gyógyfürdőkórház fizioterápiás részlegére is érkeztek terápiás eszközök. A mozgásszervi betegek ellátását új lökéshullám-, ultrahang-, lézer- és mágnesterápiás készülékek, illetve TENS műszerek segítik. A fizioterápiás kezelőhelyiségek víz alatti masszázskádakkal és négyrekeszes galvánkádakkal gazdagodtak.

A fekvőbeteg osztályokon a protézisbeültetések, a baleseti sérülések, valamint a stroke utáni rehabilitációt és a mozgásfunkciók helyreállítását segítő új műszerek érkeztek. Modern térd-, csípő-, váll- és könyökízület-mozgató gépek segítik a betegek gyógyulását. 

A mozgásszervi betegségek gyakoriságából adódóan a gyógyközpont legforgalmasabb egységei közé tartoznak a fizioterápiás részlegek, melyeken évente közel 350.000 fizioterápiás kezelést végeznek el a szakemberek.

A műszerbeszerzések lehetővé tették a mozgásszervi rehabilitációs kezelések körének bővítését, valamint az elhasználódott készülékek cseréjét.   Az új műszerek a diagnózisnak megfelelő, egyéni, „betegbarát” kezelési módokat, változatos terápiás lehetőségeket biztosítanak. A készülékekkel fájdalomcsillapító, sejtépítő, regeneráló, szövet- és izomlazító kezelések végezhetők.

Az eszközpark fejlesztése az ellátások színvonalának további emelkedését eredményezi.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek