| 2015. november. 26. | 2 perc olvasás

Megújult a Sürgősségi Betegellátó Osztály

A Sürgősségi Betegellátó Osztály felújításával és kibővítésével, valamint egy átfogó eszköz- és műszerfejlesztési program elindításával újabb szakasza zárult le a Soproni Gyógyközpont 2013-ban kezdődött, 7 milliárd Ft-os, komplex fejlesztési programjának.

A TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0008 azonosítószámú projekt keretében indult beruházás infrastrukturális fejlesztéseit, valamint korszerű orvosi eszközeit, műszereit ünnepélyes projektzáró rendezvényen mutatták be. Az eseményen részt vett Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere és dr. Simon István, Sopron alpolgármestere.

Dr. Korányi László mb. főigazgató megnyitójában örömét fejezte ki, hogy a sürgősségi ellátás a Soproni Gyógyközpontban is méltó körülmények közé került.  Köszönetét fejezte ki a térség országgyűlési képviselőinek a helyi ellátás fejlesztéséhez nyújtott lobbi tevékenységért, az osztály munkatársainak a kivitelezésben tanúsított aktív szerepvállalásáért, a projekt menedzsmentnek a rugalmas hozzáállásért.

A beruházást korábbi kórházigazgatóként elindító Dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, a parlament Népjóléti Bizottságának tagja megerősítette: a mostani soproni beruházás szervesen illeszkedik az országban 2010 óta, 500 milliárd Ft értékben zajló egészségügyi fejlesztések sorába. A 2015-ben elfogadott Egészséges Magyarország Stratégia célkitűzései mentén haladunk – nyomatékosította. Ezek a célok több területet érintenek, felölelik az alapellátás, a humánerőforrás, a népegészségügy és az E-egészségügy fejlesztését is. A célkitűzésnek konkrét eredményei is vannak: 2010 óta 322 milliárd Ft-ot fordított a kormányzat egészségügyi infrastruktúra fejlesztésre, 110 milliárd Ft-ot pedig orvosi és ápolási technológia fejlesztésre. 240 milliárd forinttal több jutott a népegészségügyi gyógyító-megelőző programokra, humánerőforrás tekintetében pedig a 2010 előtti időszakhoz képest, 2016-ig 250 milliárd Ft-tal több forrást irányoztak elő egészségügyi béremelésekre – részletezte az országgyűlési képviselő.

A Soproni Gyógyközpont egy új műszaki elemmel, a csőposta rendszerrel is bővült, amely lehetővé teszi a diagnosztikai anyagok gyors és biztonságos szállítását.

A Sürgősségi Betegellátó Osztályra általában akut problémával érkeznek a betegek, a feladatunk egy folyamatmenedzselés, ami a kiváltó ok felismerésétől a beteg stabilizálásáig terjed – mondta el a helyszíni bejáráson Dr. Orbán Ferenc főorvos. Ezt a folyamatot most korszerű eszközök segítik, jelentősen megkönnyítve az orvosi és ápolási munkát.

A kialakított belső terek betegközpontúak, esztétikailag gondosan megtervezettek.  A most záruló pályázat nagymértékben hozzájárul a betegellátás színvonalának további növeléséhez, a munkakörülmények javításához.

Legnépszerűbb cikkek