| 2017. november. 10. | 1 perc olvasás

Megújult a szolgáltatóház a Jereván lakótelepen!

Megújult a Jereván lakótelepen található szolgáltatóház. A településrész legfontosabb közösségi tere 63 millió forintos önkormányzati forrásból szépült meg. Megújult a térburkolat, a növénytelepítés, az ivókút és környéke, de a vízlépcső is új köntöst kapott, ahol gépészeti és villanyszerelési munkálatokat is végeztek. A fejlesztések a Jereván Program részeként valósultak meg.

A Jereván lakótelep legforgalmasabb közösségi tere mintegy 63 millió forintos, teljes mértékben önkormányzati forrásból valósult meg – emelte ki Dr. Fodor Tamás. A polgármester hozzátette: nemcsak a történelmi városrész újul meg, hanem a Jereván lakótelep is.


fotó: Griechisch Tamás

Tóth Éva a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke elmondta, hogy a városrészben folyamatos fejlesztések valósulnak meg: az útfelújítások mellett kerékpárút épül, edzőparkot alakítottak ki a lakótelepen, és most a legnagyobb közösségi tér is megszépült. Az elnök kiemelte: a Jereván fejlesztéséért, különösképpen a Szolgáltatóház saját forrásból való felújításáért nemcsak az önkormányzat, a kormány és a képviselőtársak felé jár a köszönet, hanem a soproni adófizető polgároknak is, akiknek a munkája benne van a közös sikerekben és abban, hogy egyre szebb és élhetőbbé válhat a Jereván lakótelep is. 


fotó: Griechisch Tamás

A beruházás keretében megújult a szolgáltatóházban található posta előtti tér: a lépcsők, a padok, a térburkolat, a murvázás és a növényzet is új köntöst kapott. Az ivókutat és környékét is felújították, és teljesen megújult a vízlépcső is, amelynél gépészeti és villanyszerelési munkálatokat végeztek. Elkészült a víztér szigetelése új mészkőborítással, valamint kijavították a medence melletti támfalakat és a lépcsőket is. A beruházás védelme érdekében a rendőrségre bekötött térfigyelő kamera rendszer is kiépült a területen.


fotó: Griechisch Tamás

A sajtótájékoztatón részt vettek még Csiszár Ákos, Dr. Magas László, Mágel Ágost és Barcza Attila önkormányzati képviselők.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek