| 2021. május. 31. | 2 perc olvasás

Megújult a Virágvölgyi út

A korábbi évekhez hasonlóan mintegy másfél milliárd forintot biztosít a soproni önkormányzat a járdák és utak rendbetételére városszerte. A program keretében mintegy másfél kilométeres szakaszon újult meg a Virágvölgyi út.

Dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester, a körzet képviselője a helyszínen tekintették meg a mintegy 1,5 kilométer hosszú szakaszon megújult Virágvölgyi utat, ahol az útfelújítás mellet zárt csapadékcsatorna-rendszer és közvilágítási hálózat is kiépítésre került.

A Virágvölgyi út felújítása a tavalyi évben indult, a munkálatok két ütemben készültek. Elsőként a 84. számú főút – Hubertusz út közötti és az Asszonyvásár dűlő – Csőszház dűlő közötti szakasz újult meg, majd idén tavasszal a Diófa köz – Asszonyvásár dűlő közötti szakasz is teljes egészében megújult.


Fotó:Fodor Regina

Fotó:Fodor Regina

Sopron polgármestere a bejáráson elmondta, hogy a soproniak kérésének megfelelően nagy figyelmet fordítanak az utak és járdák felújítására, illetve a parkolóhelyek bővítésére is városszerte. A felújítások a megszokottak szerint, lépésről lépésre haladnak, először a főutak, a gyűjtőutak, majd a mellékutak felújítása történik meg. Dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta, hogy ahogyan 100 évvel ezelőtt, úgy most is nagy dolgok történnek a városban. Sopron a kormányzati támogatásoknak köszönhetően becsatlakozott az országos gyorsforgalmi úthálózatba, az M85-ös autót pedig az alagút építésével a határt is eléri a jövőben. Épül emellett az Árpád utcai parkolóház, a Múzeumnegyed, a rendészeti központ és még számos más fejlesztésre lehetnek joggal büszkék a soproniak.


Fotó:Fodor Regina

Dr. Simon István alpolgármester, a körzet képviselője hangsúlyozta: "Ez a beruházás nagyon jelentős előrehaladás városi szinten is. Néhány évtizeddel ezelőtt a Virágvölgy egy mezőgazdasági dűlő volt, szőlős- és virágoskertekkel, gyümölcsösökkel, elvétve egy-egy lakóépülettel, mára városrésszé vált. Az idevezető út is egy megerősített dűlőút volt. A Virágvölgyi útból a fejlesztés következtében egy igazi korszerűen kialakított utca  lett erős úttal, járdával és közművekkel. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a fejlesztéshez: az önkormányzatnak a forrást, amit biztosított hozzá, a kivitelezőknek a munkáját, az itt lakóknak pedig a türelmét és együttműködését, amit a több mint egy évig tartó felújítás alatt tanúsítottak. Aki erre jár, az lelje örömét ebben a jelentős fejlesztésben!"

A Soproni Városszépítő Egyesület nevében dr. Józan Tibor elnök, virágvölgyi lakos méltatta a fejlesztést, és a centenáriumra emlékezve átvette az 1921-es népszavazás 100. évfordulójára készített zászlót. A Városfejlesztési Bizottság elnöke, Mágel Ágost önkormányzati képviselő is üdvözölte a beruházás előnyeit. A Soproni Rendőrkapitányság részéről Dobsa János r. alezrdes arra hívta fel a figyelmet, hogy 30 km/h-órás sebességgel lehet haladni az úton, és a fejlesztés könnyebbé teszi a rendőrség munkáját is.


Fotó:Fodor Regina

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek