Megújult arculattal folytatja a Soproni Darazsak

A Soproni Darazsak 1997-ben indult hódító útjára, amely a fészekrakást követő gyarapodással és sikerekkel teli éveket követően vált igazi kosárlabda műhellyé, majd tovább fejlődve egyesületté. Emlékezetes év volt a 2012-es, amikor, a kizárólag leány utánpótlással foglalkozó kosárlabda egyletek közül elsőként kapta meg az MKOSZ akadémiai minősítését. Ekkor már a női mezőnyben több mint 30 élvonalban kosárlabdázó játékos bontogatta szárnyait. Honti Kata révén egy olyan válogatott játékos is kirepült a soproni Darázsfészekből, aki Euroliga aranyéremmel is büszkélkedhet.

2020 januárjában újabb mérföldkőhöz érkezett a soproni női kosárlabda utánpótlásképzés! A lenyűgöző fejlődés elismeréseként a sikeres akkreditációs folyamatot követően Államilag Elismert Sportakadémia keretei között folytatódhat tovább a 23 évvel korábban megkezdett munka. Az elismerés egyben megújulást is hozott, amellyel új szakasz veszi kezdetét a magas színtű játékosnevelésben. A vállalt, államilag is támogatott munkához új arculat is párosul, amelynek most bemutatásra kerülő logójában, kabalájában megjelennek a Soproni Darazsak legfőbb tulajdonságai: a darazsak szorgosak, harcosak, okosak, tanulékonyak, céltudatosak és bájosak.

A Soproni Darazsak Sportakadémia biztosítja a lehetőséget, hogy a sportolók a szülőkkel, a Sopron Basket profi felnőtt játékosaival, a szurkolókkal, a Sportakadémia munkatársaival és a szponzorokkal egy nagy családot, igazi közösséget alkotva munkálkodjanak a közös sikerekért.

Eltökélt céljuk a Sportakadémia hosszútávú stabil szakmai, erkölcsi és anyagi fenntartása.  Szakembereik folyamatos képzése garancia arra, hogy a Darazsak számára egyenletesen a legmagasabb szakmai színvonalat biztosítsák. A Darazsak sikerorientáltak, hiszen minden területen a képességeikhez mérten a legjobb eredmény elérésére törekednek. A fejlődés érdekében folyamatosan új kihívásokat keresnek. Játékosaikat egészséges életmódra nevelik – ideértve a mozgásban gazdag életmódot, a megfelelő pihenést, az egészséges táplálkozást és a stressz megfelelő kezelését is.

Küldetésük, hogy fiatal játékosok széles bázisát magas szinten versenyeztessék és magyar válogatott szintű játékosokat, valamint Európa élvonalába tartozó profi kosárlabdázókat neveljenek. Nemzetközi vonatkozásban céljunk, hogy a korosztályos Európa Bajnokságokon keresztül azonosított határon túli magyar játékosokat sikerrel integrálják a Sportakadémia működésébe.

Legnépszerűbb cikkek