| 2020. november. 25. | 1 perc olvasás

Megújult az Erdész utca

Bruttó 30 millió forintból kapott új út- és járdaburkolatot az Erdész utca. A beruházás az önkormányzat által idén indított másfél milliárd forint értékű útfelújítási program keretében valósult meg. Sopron Önkormányzata a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonság fejlesztésére.

Gőzerővel folynak az útfelújítások a város területén. Mostantól megújult járdán és úttesten közlekedhetnek az Erdész utca lakói. Az utcában megvalósult fejlesztés az egyik állomása a Sopronban folyó útfelújítási programnak. A szerdai sajtótájékoztatón Sopron polgármestere hangsúlyozta: A város belső úthálózatának a megújítására már az előző városvezetés is kiemelt figyelmet fordított. Dr. Farkas Ciprián hozzátette: Az út és járdafelújítási programok mellett a parkoló kapacitás bővítése is folytatódik a jövőben.
- Most a tél beköszönt, nyilván az aszfaltozási munkákkal egyelőre le kell állni, de tavasszal folytatjuk, mert még van hátra ebből a keretből, és van még utca Sopronban, amit meg kell újítanunk. A soproniakkal arra szerződtünk, hogy minden erőnkkel és lehetőségünkkel azon legyünk, hogy a várost ahogyan csak tudjuk, fejlesszük – emelte ki a polgármester. 

Dr. Farkas Ciprián polgármester (b). és Mágel Ágost képviselő
Dr. Farkas Ciprián polgármester (b). és Mágel Ágost képviselő
fotó: Griechisch Tamás

A tájékoztatón Mágel Ágost önkormányzati képviselő elmondta: A Erdész utca mellett, az elmúlt időszakban az Ibolya úti lakótelepen az útburkolat megújítására és a parkoló kapacitás bővítésére is sor került, melynek köszönhetően a térség látványos fejlődésen ment keresztül.   

- Az Erdész utca lakóival már korábban egyeztettem. Tavaly a tervezett kátyúzást elhagytuk, mert ígéretet tettem rá, hogy az egész útszakaszt fel fogjuk újítani. Szerencsére a programba még az idei ősz folyamán belefért az úttestnek és a járdának a megújítása. Tolmácsolom a városvezetés felé a lakók köszönetét. Örülnek, hogy az ő utcájuk, ez a csodás családi házas övezetben lévő utca megújulhatott – mondta el a képviselő.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek