Megújult Sopron erdei tornapályája

  2017. június 7. - www.sopronmedia.hu

Felavatták a Soproni Parkerdő mintegy 2 km hosszú 20 állomásból álló erdei tornapályáját.

Az 1971-ben - az országban elsőként – megépült pálya a felújítás során egész évben működő éjszakai világítást, és új fitnesz eszközöket kapott, amely a mai naptól bárki rendelkezésére áll. 

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az átadóünnepségen hangsúlyozta, hogy a  mai, urbanizálódott és a természetes környezetétől mindinkább elszakadó ember számára az erdő rendkívül fontos, pótolhatatlan ezért is örömteli, hogy a soproni parkerdő munkatársai különös figyelmet fordítanak arra, hogy megóvják a rájuk bízott erdőt. Nélkülük és a hozzájuk hasonló elhivatott erdészek nélkül nem valósíthatnának meg az állami erdőgazdaságok közjóléti és turisztikai aktivitásának növelése, amely Földművelésügyi Minisztérium kiemelt céljai között szerepel. Gulyás Andrea hozzátette, hogy az elmúlt 2 évben több mint 7 milliárd forint összegben valósultak meg olyan beruházások, amelynek eredményeként turistaházak, túraútvonalak, kerékpárutak épültek. Ezek a fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy az erdővel minél több természetbarát ismerkedhessen meg.

Az avatóünnepségen Barcza Attila, Sopron MJV. Ifjusági és Sportbizottságának elnöke örömét fejezte ki, hogy egy ilyen nagyszerű tornapályával gazdagodott Sopron, amely ismét régi fényében, de a kornak megfelelő modern sporteszközökkel gyarapodhatott, amelynek megóvása közös érdekünk. 

 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...