Megújult útszakaszt adtak át Szakonyban

Mintegy 19 millió forintból újult meg Szakonyban egy közel 1 kilométer hosszúságú útszakasz a magyar kormány támogatásával. Az átadás kapcsán a településre látogatott Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője és Járóka Lívia, az Európai Parlament alelnöke.

Hordógurítással és szalagátvágással avatták fel azt a közel egy kilométeres útszakaszt, amelyet Szakonyban újítottak meg. A beruházás mintegy 19 millió forintból valósult meg, melynek 85 százalékát a magyar kormány egy pályázat keretén belül finanszírozta. 

 - Szakonyban is láthatóak már a Magyar Falu Programnak az eredményei. A program legfőbb célja az utak és épületek felújítása mellett a települések népességmegtartó szerepének az erősítése. A térségben, így Sopronban is számtalan, az infrastuktúrát érintő fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban. Bízom benne, hogy a különböző fejlesztések, így a Lőver Uszoda és az M85-ös gyorsforgalmi út még vonzóbbá teszi a térséget, köztük Szakonyt a fiatal családok körében. A jövőben a tervek szerint az egyházi közösségi terek fejlődése is megvalósul - mondta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. 

Csenár Mátyás polgármester hangsúlyozta: az infrastruktúra fejlődésében komoly szerepet tölt be a ma átadott, közel 1 kilométeres útszakasz. Szakony polgármestere elmondta: a jövőben többek között egy játszóteret is kialakítanak a településen. A legfőbb cél, hogy minél több fiatal család települjön le Szakonyban - tette hozzá. 

Az átadás kapcsán a településre látogatott Járóka Lívia, az Európai Parlament alelnöke, hogy egyeztessen a helyi önkormányzattal és kisebbségi önkormányzattal a jövőbeli hazai és európai uniós pályázatok nyújtotta lehetőségekről.

 - A fejlesztésekkel a kisgyermekesek, a hátrányos helyzetűek, a nagycsaládosok, a fiatal pályakezdők és a nyugdíjasok igényeit is szeretnénk kielégíteni. A nyári gyermektáborok kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy felmérjük a helyi kisebbség igényeit. Célunk egy digitális program kidolgozása és a roma kultúrát és identitást erősítő foglalkozások szervezése - emelte ki az Európai Parlament alelnöke.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek