| 2019. szeptember. 20. | 2 perc olvasás

Megújuló bölcsődék

A közelmúltban három bölcsőde is megújult, összességében mintegy 150 millió forintból. A fejlesztésnek köszönhetően ma már korszerűbb és energiahatékonyabb intézmények segítik a nevelési munkát. A Százszorszép Bölcsődében pedig férőhelybővítést is szeretne megvalósítani az önkormányzat.

A Zöld Ág Bölcsődében felújították a meglévő épületet. A külső nyílászárók egy részét cserélték, kicserélték az összekötő folyosó üvegfelületeit és az akadálymentes bejárati ajtót, illetve a belső nyílászárókat felújították, elvégezték a szükséges festéseket. Átépítették az akadálymentes rámpát és több helyiségben cserélték a padló- és csempeburkolatokat. A munkálatok összértéke 34 millió forint volt.

A Deák téri Kuckó Bölcsőde tetőszerkezete újult meg, a kivitelező részlegesen cserélte a fedélszerkezetet, a tetőfedés és a bádogszerkezeteket teljesen megújultak. A tetőszerkezet felújításának összköltsége 32 millió forint volt. 

A Százszorszép Bölcsőde épületének energetikai felújítása a homlokzati nyílászárók cseréjét, a homlokzat hőszigetelését, a fűtés korszerűsítését, valamint az akadálymentes WC és rámpa kialakítását foglalta magába. Elvégezték emellett a tető hő- és vízszigetelését, így az épület energiahatékonyabban működtethető. A kivitelezés 81 millió forintba került.

Projekt azonosító: TOP-6.2.1-15-SP1-2016-00001
 

Három soproni bölcsőde megújítását pénteken sajtótájékoztatón értékelték a Szarvkői utcai intézményben. Itt Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta: időszerű volt az energetikai fejlesztés. - Az volt a cél, hogy korszerű, európai igényeknek megfelelő intézményeink legyenek, és ezek gazdaságosabban fenntarthatóan működjenek- hangsúlyozta.

A beruházás Sopron Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődék vezetője, Kocsis Zsuzsanna szerint javítja a szakmai munka színvonalát.

 - A soproni bölcsődék fejlesztése nem áll meg, hiszen a Százszorszép Bölcsődében férőhelybővítést szeretnénk megvalósítani. Terveink szerint mintegy 300 millió forintból készül el az új épületegyüttes, amely további 28 kisgyermek számára biztosítja majd a bölcsődei ellátást. A fejlesztéshez szükséges engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció már rendelkezésünkre áll. Az Anger rétnél pedig egy 6 csoportos bölcsődei beruházás megvalósítása szerepel a távolabbi tervek között-mondta el az eseményen Mágel Ágost a Városfejlesztési Bizottság elnöke.

Mintegy 300 millió forintból készül el az új épületegyüttes
Mintegy 300 millió forintból készül el az új épületegyüttes
látványterv

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek