| 2019. október. 7. | 1 perc olvasás

Megújultak a játszóterek

Megújult a Gyóni Géza utcai játszótér. A park az önkormányzat átfogó, 170 millió forintos játszótér felújítási programja során bővült és szépült.

Az átfogó felújítás során a meglévő 33 játszótér közül harmincon valósult meg nagyobb karbantartás, illetve új eszközbővítés. Ezeken kívül két új játszótér építése is folyamatban van. A játszóterek felújítása mintegy 130 millió forint saját- és 40 millió forint pályázati forrásból valósult meg.  A Gyóni Géza utcai teret 14 millió forintból újították fel.

-Minden játszótér megfelel a kívánalmaknak és a biztonsági előírásoknak, a gyerekek biztonsággal használhatják ezeket. Ez azért is fontos, mert nekünk Sopronban a gyermek az első! Ők azok - a kisebbek és kicsik nagyobbak - akik most itt ezeken a játszótereken aktívan tölthetik el az idejüket - mondta dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok.

A Gyóni Géza utcai játszótéren új eszközöket helyeztek el, és megújultak a korábbi játékok is, ami az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság tagja szerint a park elhelyezkedése miatt is szükséges volt. - Nagyon frekventált helyen fekszik ez a tér, hisz nemcsak az itt lakó gyerekek járnak ide játszani, hanem a közvetlen közelben lévő óvoda, bölcsőde és iskola számára is lehetőséget nyújt - ezért örömteli, hogy korszerű modern és biztonságos, ugyanakkor a gyerekek számára szórakoztató játszótér létesülhetett - emelte ki Juhász Adrienn.

Legnépszerűbb cikkek