| 2023. december. 21. | 1 perc olvasás

Megválasztották a Pro Kultúra ügyvezetőjét

Az idei év utolsó közgyűlésén megválasztották a Pro Kultúra új ügyvezetőjét, emellett a képviselő-testület döntött a kulturális feladatokat ellátó alapítványok támogatásáról, illetve módosították a fizető parkolás rendjét a GYIK és az Anger réti sportpálya megújult parkolója miatt.

A 2023-as év utolsó közgyűlésén választották meg a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. új ügyvezetőt Kóczán Péter személyében. Az új ügyvezetőt 2024 februárjától bízták meg az előadó-művészeti szervezet vezetésével. Kóczán Péter eddig megbízott ügyvezetőként irányította a város közművelődéséért felelős céget.

Fotó: Griechisch Tamás

A városvezetés számára fontos a kulturális feladatokat ellátó alapítványok támogatása. Éppen ezért Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata működési és fejlesztési támogatást biztosít a Sopron Város Fúvószenekara Alapítvány részére, valamint a Soproni Felsőoktatásért Alapítvány számára is az „Egyetemfoglaló középiskolai vetélkedő” megrendezésére. Mindezek mellett a Szokolay Sándor Alapítvány támogatását is megszavazták a közgyűlésen, hogy az alapítvány továbbra is megőrizhesse a Kossuth-díjas és Corvin-lánccal kitüntetettet zeneszerző életművét, hagyatékát és szellemiségét.

Fotó: Griechisch Tamás

A közgyűlésen felidézték, hogy az utóbbi időben több fejlesztés is megvalósult Sopronban, többek között átadták a Lenkey utcai egészségházat, a Hillebrand utcai bölcsődét és az új Inkubátorházat is. A Hűségpark mellett számos más közparkot is felújítottak, valamint folytatódik az M85-ös gyorsforgalmi út építése az osztrák határig. Megvalósult az újraindítási program, így bevezették az új, sűrűbb buszmenetrendet, visszatért a teljes közvilágítás, és a GYIK Rendezvényház is újra megnyitotta kapuit.

Fotó: Griechisch Tamás

A GYIK parkolóját is még ebben az évben felújítják. A rendezvényház gördülékenyebb működése érdekében az ott lévő várakozóhelyeket besorolták a III. zónába a Pozsonyi út-temető, a Balfi úti evangélikus temető és az Anger réti sporttelep előtti parkolóval egyetemben. Ugyanakkor az első 120 perc időtartama alatt továbbra is ingyenesen vehetik igénybe ezeket a parkolóhelyeket az autósok.

A napirendi pontok között tárgyalták az egyes állami tulajdonú ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét is. A közgyűlés döntött továbbá a 2024. első felében összehívandó közgyűlési ülések dátumáról is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek