| 2017. március. 3. | 1 perc olvasás

Megválasztották Sopron Város Kékfrankosát

Tizenötödik alkalommal tartották meg városunkban azt a borversenyt, amelyen megválasztják Sopron hivatalos kékfrankos borát. Fontos tudni, hogy ezen a versenyen csak a Soproni borvidéken termelt, palackozott kékfrankos vörösborral lehet, igaz évjárat megkötés nélkül.

Az idei megmérettetésre 21 minta érkezett, amelyből a szakértőkből, borászokból és kereskedőkből álló zsűri kiválasztotta azt a kimagasló három fajtát, ami azután a társadalmi zsűri elé került. 

Az újabb alapos értékelés után alakult ki a végeredmény, amely által a Bruckner Borászat 2015-ös évjáratú Nuance Kékfrankosa került ki győztesen, amely büszkén viselheti a “Sopron város Kékfrankosa” kitüntető címet az idei esztendőben. 

Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere az eredményhirdetésen kiemelte a soproni borvidék jelentőségét, valamint örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy milyen komoly rangja van már annak, hogy melyik bor viselheti ezt a megtisztelő címet. Ezt követően gratulált minden nevezőnek és természetesen a győztesnek is Bruckner Nándornak. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek