| 2016. május. 19. | 1 perc olvasás

Megváltozik a forgalmi rend az Aranyhegy lakóparkban

Lakossági jelzések alapján vizsgálta felül a Városfejlesztési Bizottság az Aranyhegy forgalmi rendjét. A módosításokkal csökkenteni akarják az indokolatlan átmenő forgalmat, valamint enyhíteni akarnak a parkolási nehézségeken is.

Több száz aláírás érkezett az önkormányzathoz annak érdekében, hogy orvosolni lehessen a közlekedési problémákat a lakóparkban. Gyakori problémának látják ugyanis az ott élők, hogy az Ausztriába ingázó munkavállalók – kikerülve a Rákosi úti lámpás csomópontot és körforgalmat – a lakóövezeten keresztül rövidítenek a Pozsonyi út irányába. Emiatt indokolatlanul megnőtt a forgalom.

Szintén problémának érzik a parkolást, ezért egyirányúsítással enyhítenek az utcák terhelésén. Cél ugyanakkor az is, hogy csökkenjen a Rákosi út terhelése, amelyben ráadásul a következő időszakban szenny- és csapadékvíz korszerűsítést végeznek majd.

- A Városfejlesztési Bizottság megtárgyalta a kérdést, melynek végén elfogadták azt a javaslatot, amely több utca forgalmi irányát is megváltoztatja. – mondta el Mágel Ágost a bizottság elnöke. Hozzátette, hogy mindig kényes kérdés a forgalmi rend megváltoztatása, így ha a tapasztalatok alapján szükséges, finomhangolják majd a közlekedést.

Péli Nikoletta, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy egyeztetést kezdett a városvezetéssel a Foreno Nonprofit Kft-vel annak érdekében, hogy ha szükséges, akkor a Kft. ingatlanán ki lehetne alakítani nagyobb parkolót is az ott élők számára.

Így változik a forgalmi rend az Aranyhegy lakóparkban
Így változik a forgalmi rend az Aranyhegy lakóparkban

A Városfejlesztési bizottság döntését követően hamarosan megkezdik a táblák kihelyezését és az új forgalmi rend kialakítását. A módosítás várhatóan június 1-jén lép életbe.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek