| 2022. augusztus. 12. | 1 perc olvasás

Megvan az SKC új irányítója

Megtalálta légiós irányítóját az SKC a következő évadra, a csapatot a 26 éves, 185 centi magas kanadai Yasiin Joseph mozgatja majd.

A leendő játékos a 2020-21-es évadban a holland élvonalban, a Landstede Hammmers együttesében játszott meccsenként 26,5 percet, és 11,7 pont mellett átlagban 4,9 lepattanóval és 4 gólpasszal segítette csapatát. Joseph az előző szezont Ukrajnában kezdte, és a háború kitöréséig a Zaporizzsja csapatában játszott az élvonalban, majd a francia másodosztályú Quimper együtteséhez igazolt.

Az ukrán Szuperligában szereplő csapatában február közepéig abszolút meghatározó játékos volt, 26 találkozón lépett pályára, és meccsenként átlagban csaknem 33 percet a pályán töltve 16,6 pontos, 6 lepattanós és 6,1 gólpasszos átlagot ért el. Francia együttesében márciustól bő félidőnyit játszva 7,6 pontot, 2,4 lepattanót és 2,9 gólpasszt átlagolt.

Érdekesség, hogy, ahogy az SKC másik új játékosához, Ayalához hasonlóan Puerto Rico-i kosaras is volt, Joseph egy honfitársa is – aki amellett, hogy kanadai, ráadásul szintén irányító – megfordult a csapatban, Hernst Laroche személyében a 2015-16-os szezonban.

Borítókép; SKC weboldala

Legnépszerűbb cikkek