| 2022. január. 5. | 2 perc olvasás

Megvan sorozatban a hetedik soproni győzelem is

Az utolsó előtti helyen álló Atomerőmű SE látta vendégül a férfi A-csoport legjobb formában lévő csapatát, a sorozatban hat győzelmet számláló, hetedik helyezett Sopron KC-t a 16. fordulóban.

Brown pontjaival indított az ASE, majd Goinstól is érkezett öt egység szintén egy tripla és egy dupla formájában (10-3). A Sopron 12-7-ig kapaszkodott vissza, majd a negyed közepén, Sitku hármasát és Montgomery dupláját követően már csak egy pont volt a hátránya (15-14). Brown újabb távolija talált, de nem hagyta magát a Sopron: az utolsó két percet Borisov trojkája nyitotta, amivel már a vendégek vezettek (20-21). Myers büntetőivel nőtt a különbség, amit Brzoja távolija nullázott le (23-23).

Frank és Fazekas hintett egy-egy hármast, majd utóbbi még egyet. Borisov is beszállt a távoli dobók külön versenyébe, aztán Ford szakította meg a triplasorozatot két büntetővel (26-34). Brzoja is hármassal jelentkezett, majd Ford is megmutatta, hogy kintről is jól céloz. Négy paksi pont jelentette a zárkózást, de Halász a soproniak hetedik tripláját is helyre tette. Ford kettese után McGill szerzett labdát, és be is fejezte az akciót – átlépte a tízet a különbség (33-44). Brown gyorsan dobott két triplát, de közte ott volt Werner kettese is, majd Takács trojkája is célba ért. Brown két büntetője is helyre került az utolsó előtti perc elején, majd az első félidő utolsó minutumának végén Frank sem hibázott a vonalról: 43-49-ről jöhetett a folytatás.

A második félidő is egy triplával indult, Brown a saját ötödik, a Paks kilencedik távoliját értékesítette. Borisov egy büntetője volt jó, ellenben Kovács révén már a tizedik paksi tripla is a gyűrűben landolt (49-50). A Paks kissé megtorpant, de a Sopron sem volt túl magabiztos a támadó oldalon, viszont élt a hazai megingással, és Takács távolijával visszaállította a félidei különbséget (51-57). Goins egyik büntetője lejött, a másik oldalon Ford viszont sikerrel tett vissza egy támadópattanót. Közelítette a tízpontos különbséget a Sopron, plusz hétről várta az utolsó tízperces etapot (58-65).

Egy-egy duplát hozott az első két perc, aztán Borisov növelte a vendégek előnyét, McGill pedig kétszámjegyűre módosította azt (60-71). Időt kértek a hazaiak, akiknek már csak hét percük maradt a javításra. Brzoja és Brown is bevert egy-egy hármast, hat pontot faragott két támadással az ASE (66-71) – a soproni pad hívta ekkor magához a csapatot. Myers hármasa is talált, de a már 27. és 29. pontját jegyző Brownra a palánk közelében sem nagyon volt ellenszere a vendégeknek (70-74). Montgomery nyugtatta meg a társait egy kettessel, majd éppen Browntól szerzett labdát, s jegyeztetett fel újabb két pontot a vendégeknek. Tayloré lett a 14. paksi hármas – három perc volt ekkor vissza. Goins hármasa is bement, Brzoja két büntetője pedig egyenlítést ért, majd jött megint Goins, és egy kettessel a vezetést is átvette a Paks (80-78). Montgomery egyenlített egy perccel a vége előtt. Kovács kettesét Borisov triplája követte az utolsó perc elején, ami eldöntötte a mérkőzést: 83-82-re nyert a Sopron.

fotó: hunbasket.hu

Legnépszerűbb cikkek