Megye önkéntese díj - dr. Varga Máriát is elismerték

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Család, Esélyteremtő és Önkéntes Háza (CSEÖH) idén is meghirdette a 2019. év „Megye önkéntese díjat” azzal a céllal, hogy köszönetét fejezze ki mindazoknak, akik önkéntesként segítik megyénkben egy-egy szervezet munkáját.

Az ünnepségen dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke és dr. Báthy Andrásné, a Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője mondott köszöntőt és a díjakat átadta. Az esemény moderátora Bognár Erzsébet, a CSEÖH irodavezetője volt.

Dr. Varga Máriát a környezetvédelem kategóriában díjazták, méltatásában kiemelték: egész évben fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy Sopron szebb, virágosabb és élhetőbb legyen. A tiszta környezet kialakításáért és megtartásáért csoportot szervezett, akikkel rendszeresen takarítják a város köztereit. Meggyőződése, hogy példamutatással el lehet érni, hogy embertársaink és a felnövekvő fiatal nemzedéknek igényévé váljon Sopron zöld övezeteinek, parkjainak, tereinek tisztasága. Havonta előadásokat tart fiatalok, idősek részére azzal a reménnyel, hogy sokan követik példáját és részt vesznek a természet ápolásában. 

További díjazottak:

Közösségi tevékenység – Bordásné Németh Réka

Bordásné Németh Réka 1994 óta a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolában tanít. 1998- tól az akkori ÉFOÉSZ alapító tagja, majd 2003- tól a jelenleg is működő Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesülete (É.S.S.E.) vezetőségi tagja. Az összes rendezvényen aktívan részt vesz, s a fiatalok is szeretik.

Kulturális tevékenység – Sipos Ede

Sipos Ede évtizedek óta foglalkozik állattartással, mezőgazdasági tevékenységgel. Mórichida önkormányzata rendezvényeire évek óta ajánl fel az általa tartott állatokból. A taqvalyi évben is szervezője és lebonyolítója volt a Rábaparti Sportegyesület megrendezésében megvalósított Lovasnapok 3 napos rendezvénynek, ahol adományozóként is hozzájárult az esemény sikeréhez. A település védőnője által szervezett védőnői szakmai napon aktívan részt vett a település bemutatásában és lovaskocsin vitte végig Mórichidán a szakmai nap résztvevőit. Évek óta szervezi és bonyolítja ellenszolgáltatás nélkül a Mikulás napot az óvodában és az iskolában.

Betegápolás, idősgondozás – Némethné Rácz Krisztina

Némethné Rácz Krisztina nevét Magyarkeresztúron mindenki ismeri, a faluban talán nincs is olyan ház, ahol valami miatt ne fordult volna meg. A Vöröskereszt tagjaként fő feladata a véradások szervezése, magánemberként a falubeliek gyógyulását követő kezelésekben is nagy szerepet vállal. Egy-egy komolyabb műtét után, ha kell hetekig látogatja a családot a beteg teljes felépüléséig. Tanácsadást és lelki támaszt nyújt fiataloknak és idősnek egyaránt, útba igazítja és elkíséri a rászorulókat. Az évek múlásával Magyarkeresztúr szinte minden lakosának természetessé vált, hogy Kriszti segít, ha baj van. Hétköznapi munkája is az emberek segítését szolgálja: Csornán a Margit Korházban lát el fizikoterápiás feladatokat. Neki köszönhetően Magyarkeresztúr a Humanitárius Település címmel büszkélkedhet.

Különdíj – Tarbay Zsófia

Tabay Zsófia sokoldalú segítő tevékenysége révén ifjúsági táborokban önkéntes és segít a lebonyolításban, Láthatatlan vacsorákon animátor és nagy szerepet vállal a fogyatékosságra való érzékenyítés során. Részt vett az Ifjúsági önkéntes vezető képzésen is. Zsófia a győri és vidéki iskolák rendezvényeihez kapcsolódó kreatív foglalkozásokon, az Esély napon és az Esély Sportnapon gyakran lát el animátori feladatokat, emellett segít a résztvevők tájékoztatásában, valamint aktívan vesz részt az „Adni öröm” adománygyűjtő akciókban is.

Legnépszerűbb cikkek