| 2020. március. 22. | 1 perc olvasás

Megyénkben is erősödik a rendvédelmi szervek jelenléte

A katonai rendész járőr feladatai során nem cél az intézkedés, fő cél a lakosság biztonságérzetének növelése - írta pénteken a honvedelem.hu. Ennek megfelelően már Győr-Moson Sopron megyében is megjelenetek a járőröző katonák.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerda este az M1 aktuális csatornán beszélt arról, hogy - a koronavírus terjedése miatt elrendelt veszélyhelyzetben - péntek reggeltől több katona lesz a utcákon.

A honvedelem.hu hasonló témában megjelent cikkében azt írták: az eddig megszokott katonai jelenléten felül úgy nevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrök teljesítenek szolgálatot több nagyvárosban.

A helyőrségek katonái rendészeti felkészítésen vesznek részt, amelyen az alkalmazható intézkedések elméleti és gyakorlati elemeit gyakorolják. Elsődleges szempont, hogy a szolgálatot ellátó katonák lehetőleg olyanok legyenek, akik részt vettek már határvédelmi járőrözési feladatban.

A feladat végrehajtásának ideje alatt az utcákon lévő katonák felveszik a kapcsolatot az illetékes rendőrkapitánysággal és velük folyamatosan egyeztetnek.

A járőrtevékenység megelőző jellegű, a magyar állampolgárok érdekében, védelmében történik" - hangsúlyozták a cikkben.

 

Borítókép: Illusztráció Forrás: honvedelem.hu

Legnépszerűbb cikkek