| 2019. február. 23. | 1 perc olvasás

Megyénkben is házalnak a szén-monoxid érzékelős csalók!

Az utóbbi időben Győr-Moson-Sopron megyében is megjelentek csalók, akik a katasztrófavédelemre és szén-monoxid-érzékelőket forgalmazó cégekre hivatkozva csöngetnek be lakásokba és árulnak szén-monoxid-érzékelőket

Többnyire idős, egyedül élő embereket keresnek fel és győzik meg őket, hogy vásároljanak tőlük nagyon magas áron szén-monoxid-érzékelőt, különben bírságra számíthatnak. 

Fontos tudni, hogy magánlakásokba nem kötelező szén-monoxid-érzékelőt felszerelni, senki nem bírságol azért, ha valakinek nincs ilyen készüléke. A katasztrófavédelem ezzel együtt azt ajánlja, hogy szerezzen be érzékelőt, az ugyanis életeket menthet. Jó minőségű szén-monoxid-érzékelő 10-12 ezer forintért beszerezhető.

A katasztrófavédelem honlapján elérhető azoknak az érzékelőknek a listája, amelyek megfelelő biztonságot nyújtanak. Ne vásároljanak szén-monoxid-érzékelőt házaló eladóktól!

Az alábbi linken érhető el azon szén-monoxid érzékelők listája, amelyek megbízhatóak: http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/piacfelugyelet/Megfelelo_CO-erzekelok_20170803.pdf

Felhívjuk a figyelmet, hogy a katasztrófavédelem nem folytat értékesítő tevékenységet, semmit nem árusít. Munkatársaink egyenruhát viselnek, arcképes igazolvánnyal, jelvénnyel igazolják magukat.

Ha bárki szén-monoxid-érzékelőt szeretne vásárolni, azt szakembertől, szaküzletben tegye!

Borítóképünk illusztráció!

Legnépszerűbb cikkek