Menekülteket fogtak el a rendőrök Fertőendrédnél

A rendőrök két embercsempésszel és nyolc illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Győr-Moson-Sopron megyében.

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján – ellenőriztek 2020. december 14-én 11 órakor egy magyar rendszámú kisbuszt a 8518-as számú úton, Fertőendréd külterületén.

A járművet vezető szerb férfin kívül a gépkocsiban nyolc – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Az információk alapján 12 óra 30 perckor az M1-es autópálya 64. kilométerszelvényében az egyenruhások intézkedés alá vonták a szerb sofőr Budapest felé haladó társát is, egy szintén szerb állampolgárt, aki a gyanú szerint korábban előfutóként segítette az embercsempész tevékenységét. A járőrök mindkét sofőrt és az embercsempész jármű utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművek vezetőivel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Borítókép; police.hu 

 

Legnépszerűbb cikkek