| 2021. február. 1. | 1 perc olvasás

Menet közben szétvált a Sopronba tartó Lővér InterCity

Jelentős késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Győr vonalon, miután a Keleti pályaudvarról Sopronba tartó Lővér InterCity 12 órakor Tatabánya állomás váltókörzetében "szétakadt", és egy kocsi első két tengelye kisiklott - közölte a Mávinform hétfőn.

A vonatforgalom Tatabányán szünetel, a MÁV-Start az utasok elszállítását pótlóbuszok forgalomba állításával szervezi - írták.
A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, a Győr és Sopron, valamint a Győr és Szombathely között közlekedő távolsági és InterCity vonatok menetideje "jelentősen meghosszabbodik" - hangsúlyozták.
A balesetben nem sérült meg senki.

FRISSÍTÉS: Tatabányán a baleseti vizsgálat ideje alatt nem közlekednek a vonatok. A személyvonatok helyett Tatabánya és Tata között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az InterCity és nemzetközi vonatok csak Komáromig közlekednek és onnan indulnak vissza. Az utasok a Keleti pályaudvarról az M4-es metróval utazhatnak Kelenföldre, onnan a Déli pályaudvar és Győr közötti S10-es személyvonattal juthatnak el Tatabányára, majd pótlóbuszokkal kell utazniuk Tatára. Tatáról Komáromig személyvonattal utazhatnak. Komáromtól közlekednek az InterCity vonatok Sopron és Szombathely felé és a nemzetközi vonatok is onnan indulnak és oda is érkeznek. Az M4-es metró vonalán a BKK elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket. A Szombathelyről a fővárosba utazóknak javasoljuk, hogy a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Déli pályaudvar viszonylatú Bakony IC vonatokkal utazzanak. A fővárosból Szombathelyre utazóknak is érdemes igénybe venni a Bakony IC-ket.
 

Címkék: gysev

Legnépszerűbb cikkek